Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

YH – en utbildningsform i tiden

Ansökan har stängt – nästa ansökningsperiod öppnar februari 2021

Yrkeshögskolan är på stark frammarsch av en enkel anledning: det är utbildningsform som är uppskattad och efterfrågad av arbetsgivare. Det betyder att studierna i mycket hög grad leder till jobb!

FEI är en viktig aktör i denna sektor. Vi erbjuder en rad utbildningar inom yrken som efterfrågas på arbetsmarknaden. Studierna är avgiftsfria och bedrivs på heltid.

 

FEI erbjuder både YH- och företagsutbildningar

FEI är även en Sveriges främsta utbildare av medarbetare i företag och organisationer. Hur skiljer sig våra YH-utbildningar jämfört med vårt företagsutbud? Det finns förstås en uppenbar skillnad. YH vänder sig till dig som vill studera och göra praktik på heltid medan våra ”vanliga” kurser och utbildningar är för yrkesverksamma som studerar parallellt med arbetet. Men likheterna är fler än skillnaderna! Alla kursdeltagare på FEI har arbetslivserfarenhet, de studerar för att de vill komma vidare i sin karriär och de uppskattar den seriositet och kvalitet som FEI står för.

Att FEI erbjuder både offentligt finansierad heltidsutbildning och vidareutbildning för yrkesverksamma innebär fördelar för dig som funderar på att gå en YH-utbildning på FEI. Den kanske främsta fördelen är att FEI har ett grundmurat gott rykte i näringslivet. Det har du nytta av både när du letar praktikplats och när du så småningom söker arbete efter examen. FEI ger dig också möjlighet att komma tillbaka och vidareutbilda dig i takt med att din karriär utvecklas och dina arbetsuppgifter förändras.

Full satsning

Studier på FEI är ett åtagande som innebär hårt arbete och full satsning. Utbildningarna är heltidsstudier och kräver ett stort engagemang. Att studierna fullgörs enligt utbildningsplanen är också ett krav för att få studiemedel från CSN under utbildningstiden.

FEIFLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Alla våra YH-utbildningar erbjuds med FEIFLEX – vårt innovativa system för flexibla studier. Det innebär att du kan gå utbildningarna var du än bor eller befinner dig. Du kan välja om och när du vill närvara på lektioner i klassrummet. Med vår FEIFLEX-teknik går det lika bra att medverka aktivt på lektioner när du befinner dig online. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera; på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

Läs mer om FEIFLEX

Bygg på med universitetsexamen

Om du läser en tvåårig yrkeshögskoleutbildning på FEI som leder till en yrkeshögskoleexamen erbjuds du en unik möjlighet. När du är klar med dina YH-studier kan du bygga på med fortsatta studier för att uppnå en internationell universitetsexamen, detta till förmånliga villkor.

Läs mer om denna möjlighet

Studera i centrala Stockholm eller i Göteborg

Våra lokaler ligger mycket centralt. FEI city campus återfinns i Stockholm på Kammakargatan vid Johannes kyrka, ett stenkast från Kungsgatan och Stureplan. Här finner du snygga och moderna lokaler för undervisning och studier. Vårt luftiga studiecenter, där vi också erbjuder ett fullt utrustat kök och möjligheter att äta egen lunch, ligger i hörnet av Döbelnsgatan och Kammakargatan. Du är också välkommen till FEI Restaurant & Lounge, områdets kanske bästa restaurang!

Även i Göteborg är våra lokaler speciella. I Sågeriet, en gammal industrilokal, har vi skapat unika undervisningslokaler med en takhöjd på sex meter och fullt utrustade med FEIFLEX-teknik. Lokalen ligger på Bror Nilssons gata, Norra Älvstranden, bara några minuters avstånd från centrum med buss, båt eller bil.

Välkommen att läsa mer om utbildningarna. Kontakta gärna oss på FEI om du har frågor eller vill ha råd, skicka e-post till yh@fei.se, ring 010-410 59 00 eller skriv ett meddelande till oss i vår Facebook-chatt så svarar vi så fort vi kan.

Här hittar du kontaktuppgifter till FEI:s YH-team.

Läs om våra utbildningar.

Andreas Degerfeldt, Verksamhetschef för FEI Yrkeshögskola

+