Hur fungerar FEI Studielån?

Du går tillväga precis som vid en vanlig kursanmälan. Det vill säga, välj vilken eller vilka kurser eller utbildningar du vill anmäla dig till genom att lägga dem i kundkorgen och gå därefter till kassan. Du befinner dig nu i hemsidans checkout-flöde.

Steg 1 Kontaktuppgifter & betalsätt

  • Du ombeds först att ange betalningssätt. Välj ‘Delbetala med FEI Studielån’.
  • I nästa steg klickar du antingen ‘Privatperson’ eller ‘Egenföretagare’ (vid svenska högskolekurser visas inte alternativet ‘Privatperson’).
  • Avslutningsvis väljer du att dela upp betalningen på 36, 48 eller 60 månader.
  • I högerkolumnen kan du se vad din månadsbetalning kommer att uppgå till.

I nästa sektion fyller du i dina personuppgifter. Om du är egenföretagare anger du också företagets uppgifter. Det är obligatoriskt att ange såväl organisationsnummer som personnummer (om du har en enskild firma är dessa nummer identiska). Klicka avslutningsvis på Nästa.

Steg 2 Boka

  • Nu anger du i vilka kurser du kommer att vara kursdeltagare. Du läser igenom och godkänner villkoren för respektive kurs genom att klicka. Dessa villkor kommer att mailas till dig som en pdf-fil när du har avslutat anmälan.

 

  • Därefter tar du också del av villkoren för FEI Studielån. Du godkänner dessa villkor samt att FEI får ta en kreditupplysning (det innebär att en fråga på dig som privatperson ställs mot kreditupplysningsföretaget Bisnodes databas) med ett klick i boxen. Du kan skriva ut avtalet om du vill. Avtalet kommer dessutom att mailas till dig som en pdf i anmälningens slutfas.

Steg 3 Granska & bekräfta

I detta skede meddelas du inledningsvis om du har beviljats kredit. Vid positivt svar går du vidare och slutför anmälan.

Steg 4 Klar!

Avslutningsvis får du en bekräftelse på skärmen och till den e-postadress som du har uppgivit. Du får också en länk till för en obligatorisk anmälan till Autogiro. Kursvillkoren samt kreditavtalet avseende FEI Studielån bifogas som pdf-filer.

+