Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

SwedSec Rådgivare Komplett

Detta kurspaket ger dig en omfattande förberedelse inför SwedSecs licensieringstest för rådgivare. Målet är att du ska klara licenstestet och behärska de kunskaper som behövs för att tryggt och självständigt kunna arbeta med rådgivning inom bank & finans. Välj att delta i kurslokal eller digitalt via FEI FLEX. Vi erbjuder även ett starkt och sammansvetsat lärarteam som ser till att hjälpa till och ge bästa kunskap och effekt för dig och din arbetsgivare.

Nästa kursstart
Kontakta oss
Omfattning

Undervisning 4 heldagar samt självstudier.

Översikt

För vem?

Kurspaketet riktar sig till dig som vill få en komplett förberedelse inför SwedSec licensieringstest för Rådgivare. Du arbetar idag, eller vill arbeta, inom bank, värdepapper, fonder, försäkring och försäkringsförmedling som rådgivare.

Innehåll

Kurserna och kursmaterialet är byggt utifrån kunskapskraven, givetvis inklusive de senaste ändringarna och uppdateringarna för 2017 års kunskapskrav (ÅKU 2017).

Kurspaketet består av av delkurserna:

SwedSec Rådgivare I Grund – 1 dag

SwedSec Rådgivare II Fördjupning – 2 dagar

SwedSec Rådgivare III Repetition – 1 dag

Kursmaterial

Till kursen ingår bland annat övningsfrågor, kurskompendium samt boken Rådgivning på värdepappersmarknaden (Beckman m.fl.).

 

Efter kursen

Målet är att du ska klara licenstestet för rådgivare hos SwedSec. Du ska på djupet behärska de kunskaper som behövs för att tryggt och självständigt kunna arbeta med rådgivning inom bank & finans.

Hur?

Kurserna genomförs i FEI:s fina kurslokaler i Stockholm med några av Sveriges mest erfarna kursledare inom Bank & Finans. Kurspaketet består av totalt fyra (4) heldagar med undervisning. Däremellan sker självstudier. Under hela genomförandet har du tillgång till övningsavsnitt så att egenstudier är möjliga parallellt med undervisningen. Egenstudier beräknas till ca 20 – 50 timmar beroende på förkunskaper. En rekommendation är att genomföra SwedSecs diagnostiska test för att få ett resultat om vilka områden du behöver studera mest.

Flexibilitet med FEI FLEX

Det finns även möjlighet till distansstudier. Med vårt koncept FEI FLEX kan du vid varje kurstillfälle välja att vara med på plats eller digitalt i realtid och samma möjlighet till interaktion med kursledare och kurskamrater. Lektionerna spelas in och är tillgängliga för deltagarna under hela genomförandet för repetition eller om man råkat missa ett tillfälle.

Kost & Logi

För dig som deltar på plats hos FEI ingår frukost, lunch och fika på kursdagarna. Eventuell logi står deltagaren själv för. Kontakta gärna FEI för avtalsrabatt på närliggande hotell.

Kursinnehåll

Genomförande, exempel

 • Diagnostiskt prov inför kurs

Kontrollerar förkunskaper och sätter din personliga kursplan inför genomförandet. Beställs av deltagaren själv, se vidare hos SwedSec..

 • Lektion 1, 1 heldag – Grundkurs

Lärarledd kurs i klassrum eller per distans.

Intro och studieplanering

Grunderna enligt kunskapskraven (delområde 1-4).

 • Självstudier mellan lektioner

Övningsuppgifter kopplat till grundkursen.

 • Lektion 2, 1 heldag – Fördjupning

Lärarledd kurs i klassrum eller per distans.

Fördjupning enligt kunskapskraven (delområde 1 och 2)

 • Lektion 3, 1 heldag – Fördjupning

Lärarledd kurs i klassrum eller per distans.

Fördjupning enligt kunskapskraven (delområde 3 och 4)

 • Självstudier mellan lektioner

Övningsuppgifter kopplat till andra och tredje lektionen.

 • Lektion 4, 1 heldag – Repetition

Lärarledd kurs i klassrum eller per distans.

Urval och repetition av det viktigaste i kunskapskraven.

 • Fortsatta självstudier inför licenstest

Övningsuppgifter kopplat till fjärde lektionen. Repetition och självstudier.

Licenstest bokas och genomförs av deltagaren själv hos SwedSec.

 

Diagnossnurra - beräkna vilken utbildning vi rekommenderar

FEI erbjuder en rad olika förberedande kurser inom SwedSec Rådgivare. Utifrån ditt resultat av SwedSecs diagnostiska test kan du få en guidning vilken eller vilka av våra kurser vi rekommenderar för att du ska klara SwedSecs kunskapskrav och licensieringstest.

Så går det till:

 1. Diagnostestet beställs direkt från SwedSec här.
 2. När du skrivit diagnostestet registrerar du resultaten nedan i diagnossnurran och det genereras ett sammantaget resultat och slutsats/rekommendation.
 3. Boka gärna kurs hos FEI, välkommen!

 

Lycka till!

 

Vilken kurs behöver du?

1) Produkter, hantering av kunds affärer
2) Ekonomi
3) Etik och regelverk
4) Pensioner och försäkringar

Anpassat & Skräddarsytt

Anpassat

Om ni är många på företaget som har behov av denna, eller en annan, utbildning kan det löna sig att köpa den som en företagsanpassad utbildning. Förutom lägre pris per deltagare så kan utbildningen hållas på den plats, tid och takt som passar just er bäst. Ni väljer exempelvis om utbildningen ska hållas i våra kurslokaler, på ert kontor eller någon annanstans. Ni väljer vilka datum och vilken takt som passar er bäst.
Är ni en organisation med anställda utspridda i landet går det att genomföra utbildningen med FEI FLEX, dvs att era anställda kan välja att vara med på plats i våra kurslokaler eller på distans i realtid med samma möjlighet till interaktion från sin dator var som helst i världen.

Skräddarsytt

Av de flesta av våra utbildningar eller inom våra olika utbildningsområden kan vi självklart även skräddarsy innehåll, omfattning och upplägg så att det passar just er organisation. Utmana oss och våra branschaktiva kursledare gärna!

Kontakt

Är det intressant att företagsanpassa eller skräddarsy utbildningar till er organisation? Vänligen kontakta Fredrik Edborg, affärsutvecklingschef, på 073-632 23 24 eller fredrik.edborg@fei.se. Du når oss även på 08-545 137 90 eller info@fei.se. Hoppas att vi hörs!

Senast på FEI

Med start hösten 2020 kan studenter från både Sverige och hela världen välja FEI för att studera till en Higher National Diploma (HND) in Business.

Läs mer

Många företag uppmanar just nu sina anställda att jobba hemifrån, begränsa resande och möten. Då är FEI:s innovativa modell för kompetensutveckling särskilt relevant. Med FEIFLEX kan kursdeltagare välja att delta på lektioner från hemmet eller kontoret.

Läs mer

FEI följer Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer. Från och med onsdagen den 18 mars kommer därför all undervisning att ske digitalt via FEIFLEX.

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+