SwedSec Bolån Komplett

Denna kurs ger dig en omfattande förberedelse inför SwedSecs licensieringstest för bolån. Målet är att du efter kursen ska klara licenstestet och behärska de kunskaper som behövs för att tryggt och självständigt kunna arbeta med bolån. Välj att delta i kurslokal eller digitalt via FEI FLEX. Vi erbjuder även ett starkt och sammansvetsat lärarteam som ser till att hjälpa till och ge bästa kunskap och effekt för dig och din arbetsgivare.

Nästa kursstart
Kontakta oss
Omfattning

Undervisning 2 heldagar samt självstudier.

Översikt

Denna kurs ger dig en omfattande förberedelse inför SwedSecs licensieringstest för bolån. Målet är att du efter kursen ska klara licenstestet och behärska de kunskaper som behövs för att tryggt och självständigt kunna arbeta med bolån. Välj att delta i kurslokal eller digitalt via FEI FLEX. Vi erbjuder även ett starkt och sammansvetsat lärarteam som ser till att hjälpa till och ge bästa kunskap och effekt för dig och din arbetsgivare.

För vem?

Kursen riktar sig till dig som vill få en komplett förberedelse inför SwedSec licensieringstest för Bolån. Du arbetar idag, eller vill arbeta, med bolån som exempelvis rådgivare eller kredithandläggare med att sätta samman, erbjuda, bevilja, förmedla, eller ge råd om bostadskrediter till konsumenter.

Kurserna och kursmaterialet är byggt utifrån kunskapskraven, givetvis inklusive de senaste ändringarna och uppdateringarna för 2017 års kunskapskrav (ÅKU 2017).

Efter kursen

Målet är att du efter kursen ska klara licenstestet för bolån hos SwedSec. Du ska behärska de kunskaper som behövs för att tryggt och självständigt  kunna arbeta med bolån inom bank & finans.

Hur?

Kursen genomförs i FEI:s fina kurslokaler i Stockholm med några av Sveriges mest erfarna kursledare inom Bank & Finans. Utbildningen är totalt två (2) heldagar med undervisning. Dessutom sker självstudier. Under hela kursen har du tillgång till övningsavsnitt så att egenstudier är möjliga parallellt med undervisningen. Egenstudier beräknas till ca 20 – 50 timmar beroende på förkunskaper. En rekommendation är att genomföra SwedSecs diagnostiska test inför genomförandet för att få ett resultat om vilka områden du behöver studera mest.

Flexibilitet med FEI FLEX

Det finns även möjlighet till distansstudier. Med vårt koncept FEI FLEX kan du vid varje kurstillfälle välja att vara med på plats eller per distans i realtid och samma möjlighet till interaktion med kursledare och kurskamrater. Lektionerna spelas in och är tillgängliga för deltagarna under hela genomförandet för repetition eller om man råkat missa ett tillfälle.

Rekommenderat kursmaterial att införskaffa

Bolån, Ridder, 2016, ISBN: 978-91-44-11228-2Bolån. Övningsbok, Ridder, 2016, ISBN 978-91-44-11563-4

Kursinnehåll

Genomförande, exempel

 • Diagnostiskt prov inför kurs

Kontrollerar förkunskaper och sätter din personliga utbildningsplan inför kursen. Beställs av deltagaren själv, se vidare hos SwedSec..

 • Lektion 1, 1 heldag – Grundkurs

Lärarledd kurs i klassrum eller per distans.

Intro och studieplanering

Grunderna enligt kunskapskraven (delområde 1-3).

 • Lektion 2, 1 heldag – Fördjupning

Lärarledd kurs i klassrum eller per distans.

Fördjupning enligt kunskapskraven (delområde 1-3)

 • Fortsatta självstudier inför licenstest

Övningsuppgifter kopplat till lektionerna. Repetition och självstudier.

Licenstest bokas och genomförs av deltagaren själv hos SwedSec.

Kursledare

FEIs lärare har mångårig arbetslivserfarenhet med spetskunskaper som spänner sig över hela SwedSecs kompetensområden. Tillsammans tillför de unika erfarenheter och kompetenser och skapar ett undervisningsupplägg utöver det vanliga. Alla lärare är delaktiga i kursens moment och är tillgängliga för frågor, funderingar, förtydningar eller ge konkreta exempel från verkligheten.

Erfarenhet och aktuell branschkunskap är grundbultar i FEI:s utbildningskoncept vilket säkerställer hög och jämn kvalitet i alla utbildningar, med dagsaktuella kunskaper och praktikfall.

Robert Dahlström

Robert är jurist och har en jur. kand. från Stockholms universitet. Han har över 15 års arbetslivserfarenhet av juridik inom områdena bank, finans och försäkring, driver sin egen juristfirma och är även utbildningsansvarig för FEI:s försäkringsförmedlingsutbildningar.

Med brinnande engagemang, gedigen utbildning inom juridik och retorik och lång yrkeserfarenhet inom rådgivning och förmedling har Robert stora styrkor i att utbilda andra inom finans och försäkring.

Erfarenheter

 • Driver egen juristfirma sedan tio år tillbaka
 • Arbetat som försäkringsförmedlare och rådgivare i åtta år
 • Författare och medverkar i två läroböcker där Rådgivning på värdepappersmarknaden är speciellt framtagen som studielitteratur inför rådgivartestet
 • Lärare inom företags- och yrkeshögskoleutbildningar och har producerat samt ansvarar för utbildningar inom områdena SwedSec, InsureSec och Compliance
 • Varit föredragande i Försäkringsförmedlingsmarknadens disciplinnämnd
 • Tidigare utredningsjurist på konsultbasis åt InsureSec

Peter Ringbom

Peter arbetar som Compliance Officer på Stockholmsbörsen och har mångårig erfarenhet av att hålla i utbildningar inom ett flertal ämnen inom finansområdet.

Med över 15 år i branschen och 1500 utbildningsdagar i ryggen är Peter en eldsjäl som vet vad en utbildning behöver i upplägg och innehåll.

Erfarenheter

 • Arbetat som ansvarig för hela Stockholmsbörsens utbildningsverksamhet i många år
 • Arbetat som Compliance Officer på Stockholmsbörsen

Lars Ekström

Lars driver sedan 2005 Försäkringsutbildning AB där han arbetar som sakkunnig och utbildare inom främst livförsäkring. Med över 36 års erfarenhet från försäkringsbranschen och 31 års erfarenhet av att utbilda och agera rådgivare är Lars en av Sveriges mest renommerade lärarprofil inom försäkringsområdet, med spetskompetens inom bland annat personförsäkringsjuridik, tjänstepensioner och social- och avtalsförsäkring.

Erfarenheter

 • Driver Försäkringsutbildning AB sedan 2004 där han utbildat tusentals personer
 • Har under 33 år arbetat med rådgivning och som specialist inom livförsäkring på Folksam, Skandia, Wasa och LF
 • Var mellan 2001 och 2010 pedagogiskt ansvarig och lärare för IFU – IFL vid Handelshögskolan i Stockholm och deras Livdiplomsutbildning
 • Arbetat på bland annat Moderna Liv och Pension, Försäkringsinstitutet Bicon, Finanskompetens och YH-utbildningar inom personförsäkringar över hela Sverige
 • Erfarenhet från banker som Nordea, Handelsbanken och SEB
 • Sitter med i InsureSecs utbildningsråd
 • Författare till ett av de standardverk som används inom livutbildning, boken Livförsäkringsformer och medförfattare till boken Personförsäkring
 • Lärare inom FEI:s YH-utbildning ”Försäkringsrådgivare/Skadereglerare/Riskbedömare 400 p”

 

 

Anpassat & Skräddarsytt

Anpassat

Om ni är många på företaget som har behov av denna, eller en annan, utbildning kan det löna sig att köpa den som en företagsanpassad utbildning. Förutom lägre pris per deltagare så kan utbildningen hållas på den plats, tid och takt som passar just er bäst. Ni väljer exempelvis om utbildningen ska hållas i våra kurslokaler, på ert kontor eller någon annanstans. Ni väljer vilka datum och vilken takt som passar er bäst.
Är ni en organisation med anställda utspridda i landet går det att genomföra utbildningen med FEI FLEX, dvs att era anställda kan välja att vara med på plats i våra kurslokaler eller på distans i realtid med samma möjlighet till interaktion från sin dator var som helst i världen.

Skräddarsytt

Av de flesta av våra utbildningar eller inom våra olika utbildningsområden kan vi självklart även skräddarsy innehåll, omfattning och upplägg så att det passar just er organisation. Utmana oss och våra branschaktiva kursledare gärna!

Kontakt

Är det intressant att företagsanpassa eller skräddarsy utbildningar till er organisation? Vänligen kontakta Fredrik Edborg, affärsutvecklingschef, på 073-632 23 24 eller fredrik.edborg@fei.se. Du når oss även på 08-545 137 90 eller info@fei.se. Hoppas att vi hörs!

Senast på FEI
FEIs nya klassrum i Malmö

Ny utbildningsplattform som revolutionerar företagsutbildningar FEI FLEX var redan då det lanserades...

Läs mer

FEI Högskolan Väst Mäklarsamfundet Mäklarstudien

Fastighetsmäklaryrket är populärt och allt fler utbildar sig, men samtidigt lämnar många yrket efter...

Läs mer

Nya tilldelningar från Myndigheten för yrkeshögskolan för 2019 Till hösten erbjuder FEI fler YH-utbi...

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+