En kurs för dig som vill ha förståelse för bokföring och redovisning. Du blir inte expert men du får en ordentlig insikt i hur ett företags redovisningssystem fungerar. Kursen ger grundläggande kunskaper i praktisk redovisning men framförallt får du lära dig att läsa, analysera och tolka rapporter, bokslut och årsredovisningar. Du kan föreslå lösningar och fatta beslut baserat på redovisningsinformation.
1 förmiddag/vecka - 8 veckor
I redovisningssystemet registreras, bearbetas och rapporteras information som skall underlätta beslut i ekonomiska frågor. Kunskaper i bokföring utgör därför grunden för förståelsen av hela det företagsekonomiska ämnesområdet. Tonvikten har lagts vid att du ska se hur olika affärshändelser påverkar företagets resultat- och balansräkning, det vill säga bokslutet. Där får du information för att göra exempelvis konkurrentanalyser, kreditbedömningar och andra företagsvärderingar. Kan du läsa och förstå ett bokslut har du värdefull information som kan tolkas och värderas, och risken för felaktiga beslut minskar.
Det här är inte en kurs för renodlade ekonomer. För dessa finns det mer specialinriktade alternativ. Kursen vänder sig till dig som inte har ekonomi som huvudsyssla men som ändå har behov av att förstå, tolka och analysera företagets redovisning.
Kursen är lämplig för chefer utanför ekonomifunktionen, specialister, medlemmar i ledningsgrupper eller styrelseledamöter. Projektledare, säljare eller administratörer med eget budgetansvar samt egenföretagare är andra grupper som har nytta av kursen.
Teori och presentationer varvas med övningar och diskussioner.
Efter kursen förstår du hur företagets bokföring fungerar och du har klart för dig hur redovisningens delar formas till en helhet i en årsredovisning. Du kan läsa och förstå rapporter och bokslut och snabbt bilda dig en uppfattning om hur ett företag mår. Du kan i möten och ledningsgrupper med självförtroende kommentera siffror och ekonomiska rapporter och du kan föreslå lösningar och beslut baserade på dessa.
En förmiddag i veckan kl.09.00–12.00 under 8 veckor.
Kursen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt tillfälle kan välja om du vill:
eller
Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.
Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!
Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70% erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning.
21 900 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt lunch och/eller kaffe. Avgiften faktureras före kursstart.
Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 375 kr/mån.
Denna fristående kurs ingår även i utbildningen:
AI i Sverige, Europa och världen så in i Norden aktuellt Tankesmedjan Think AI och FEI bjuder in till ett live-webbinarium den 9 oktober, där vi kommer att diskutera Sveriges...
Samtalet samlade ett antal deltagare från olika organisationer, däribland Lars Lundberg från ThinkAI, Håkan Hagerum från Ditas Consulting, Kristina Lundevall från Stockholms stad, Elda Sparrelid från Region Stockholm, Mats Snäll från...
Sara Uhlén innehar flera roller, bland annat som strategisk rådgivare i olika organisationer. Hon är också investerare och blivande styrelseledamot i bolaget Sensework samt styrelseledamot i den ideella organisationen Treskablinoll....