Löneadministration är en kritisk funktion som säkerställer korrekt utbetalning av löner och hantering av skatt, sociala avgifter, och andra förmåner. I en tid där lagstiftning och regler förändras snabbt, är det avgörande att vara väl förberedd för att undvika kostsamma misstag.
Välkommen till vår kurs i löneadministration, som är utformad för att ge dig förståelse för löneyrkets olika delar och kunna hantera hela löneflödet i ett mindre företag, alternativt ingå i ett löneteam som hanterar komplexare löner.
Vill du veta mer? Fyll i din intresseanmälan här!
8 förmiddagsföreläsningar samt 5 webbinarier under 6 veckor. På plats i Stockholm eller live online.
Rollen som löneadministratör är komplex och kräver både praktisk erfarenhet och teoretisk kunskap. Vår kurs är utformad för att ge dig en grundläggande förståelse för alla aspekter av löneadministration, från beräkningar till hantering av kollektivavtal och förmåner.
Kursen kombinerar flexibel inlärning med självstudier, lärarledda sessioner och handledning för att säkerställa att du får det stöd du behöver. Efter avslutad kurs kommer du att ha en full förståelse för löneyrkets olika delar och kunna hantera hela löneflödet i ett mindre företag, alternativt ingå i ett löneteam som hanterar komplexare löner. Dessutom är det en perfekt bas för att så småningom kunna vidareutveckla sig i sitt yrkesliv med skräddarsydda upskill-kurser.
Du kommer att lära dig att hantera alla grundläggande löneuppgifter med säkerhet och noggrannhet, vilket ger dig möjligheten att växa och ta på dig mer avancerade uppgifter inom löneadministration. Efter avslutad kurs kommer du att kunna genomföra löneberäkningar, hantera beskattning och arbetsgivaravgifter, samt navigera i aktuella lagkrav och kollektivavtal.
Kursen är utformad för dig som redan hanterar, eller planerar att hantera företagets löner, men som saknar formell utbildning och djupare kunskaper inom området. Den är också utmärkt för dig som befinner dig i en reskill- eller omställningssituation och vill omskola dig till en roll inom löneadministration.
Exempelvis:
Inga förkunskaper krävs.
Kursen täcker de vanligaste aspekterna av löneadministration:
Kursen består av självstudier och övningar med hjälp av teori- och övningsböcker, inspelade videos, 8 förmiddagsföreläsningar och 5 webbinarier som genomförs under 6 veckor.
Kursdeltagaren bör räkna med att avsätta tid för egenstudier inför varje föreläsning och webbinar.
Utbildningen kombinerar självstudier med föreläsningar, övningar, och webbinarier. Det inspelade materialet gör det möjligt att studera när det passar varje kursdeltagare bäst, medan de lärarledda sessionerna ger möjlighet till fördjupade diskussioner och praktiska tillämpningar. Övning på löneberäkningar är en avgörande del av kursen som ger kursdeltagarna både den tekniska kunskapen och den praktiska erfarenheten som krävs för att lyckas i rollen som löneadministratör.
Med FEIFLEX kan du välja att delta i lektionerna antingen på plats i klassrummet eller live online. Alla lektioner spelas in, vilket ger dig möjlighet att repetera materialet när det passar dig.
Kurslitteraturen skickas ut inför kursstart. Allt annat material, schema och länkar till lektioner och inspelade lektioner kommer deltagare år via FEI:s digitala studerandeportal, MYFEI.
Efter att ha uppfyllt närvarokravet på minst 70 % får du FEI:s studieintyg i Löneadministration. Genom att tentera kan du uppnå FEI:s Certifikat Löneadministratör, vilket bekräftar din kompetens inför arbetsgivare.
Kursavgiften är 36 900 kr exkl. moms och inkluderar kurslitteratur och annat kursmaterial.
Hur vet jag att kursen är relevant och ger mig rätt kompetens för rollen som löneadministratör?
Kursen har utvecklats av FEI i samarbete med Passion for Payroll. Både FEI och Passion for payroll har lång erfarenhet av utbildningar inom löneområdet.
Vilka är lärare och ämnesexperter?
Lärarna kommer från Passion for Payroll, ett företag som specialiserar sig på löneadministration och har fått erkännanden och utmärkelser för sin verksamhet inom Lön.
Vem brukar anmäla sig till kursen?
Deltagarna är ofta från mindre eller medelstora företag med behov av bred kompetens inom lönehantering. Många är också från omställningsorganisationer som t.ex. Trygghetsrådet (TRR), Trygghetsfonden (TSL) och Omställningsfonden, eller personer som vill byta karriär.
Kan jag jobba som lönekonsult efter kursen?
Ja, kursen ger dig grundläggande färdigheter för att hantera löneadministration självständigt i mindre företag eller som stöd i lönearbetet i större organisationer.
Vad skiljer FEI:s kurs från andra kurser inom Lön?
Det är en gedigen kurs som kombinerar både teori och praktiska övningar, vilket gör den mer omfattande än många andra kurser inom lön. Upplägget är också flexibelt så att kursdeltagaren själv kan bestämma när det passar att studera mellan föreläsningar och webbinarier.
Varför läggs det stor vikt på löneberäkningar i kursen?
Att öva på löneberäkningar under kursen är särskilt viktigt för både nybörjare och personer med begränsad erfarenhet av löneadministration. Det hjälper dem att förvandla teoretisk kunskap till praktiska färdigheter, säkerställa noggrannhet i arbetet, och förstå komplexa regler och lagstiftning. Dessutom förbereder övningen dem för att hantera löneuppgifter självständigt och effektivt i arbetslivet, vilket gör dem mer självsäkra och kompetenta i sin yrkesroll.
Enligt lag måste alla företag i Sverige genomföra en lönekartläggning minst en gång per år, och om företaget har tio anställda eller fler ska den även dokumenteras skriftligt. Lönekartläggning är...
Vilka är de olika kontoklasserna inom grundläggande lönebokföring? Vad är skillnaden på uppkommen brutto- respektive nettoskuld? I vår kurs lönebokföring berörs alla delar för att du ska få kunskaperna till...
En ekonomiassistents uppgifter kan variera men rollen är alltid viktig. Som stöd till ekonomi-, redovisnings- eller lönechefen i en större organisation eller en självständig roll med administrativt ansvar i ett...