Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Livteknik och tjänstepension

Kursen behandlar livförsäkringsteknik och försäkringsformer som till exempel tjänstepensioner. Målet är att ge dig en gedigen grund i hur olika livförsäkringsprodukter fuingerar och vilka regler som finna att förhålla sig. Syftet är att ge dig kompetens att kunna ge kvalificerade råd till både privatpersoner och företag. Kursen ger dig en god inblick ur ett regelverksperspektiv, men också handfasta tips och praktiska kunskaper att ta med dig i vardagen. Du väljer om du vill studera på plats i våra lokaler eller på distans via vårt unika utbildningskoncept FEIFLEX. Kursen ingår också i utbildningen Livdiplom.

Nästa kursstart
27 oktober 2020
Omfattning

2 dagar

Avgift 12 000 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Om kursen

Kursen ger en gedigen grund i hur olika typer av livförsäkringsprodukter fungerar på marknaden och vilka regler som finns att förhålla sig till. När du har genomfört kursen kommer du att ha en god kunskap kring de olika begrepp och definitioner som du bör känna till när du arbetar inom försäkringsbranschen. Kursen ger dig en god inblick ur ett regelverksperspektiv, men också handfasta tips och praktiska kunskaper att ta med dig i vardagen.

Vi dyker djupare i ämnet livförsäkringsteknik och försäkringsformer som till exempel tjänstepensioner. Kursen ger dig kompetens att kunna ge kvalificerade råd till både privatpersoner och företag.

För vem

Kursen Livteknik och tjänstepension riktar sig till den som arbetar på en bank eller ett försäkringsbolag, som förmedlarassistent/administratör eller för den som ska arbeta i försäkringsbranschen. Kursen är en del i livdiplomutbildning, men fungerar utmärkt att läsa separat.

Kursinnehåll

 • Legala ramverk för livförsäkringsverksamhet.
 • Livförsäkringsteknik och riskbedömning.
 • Begrepp och definitioner.
 • Produktmixen i liv- och fondförsäkring.
 • Uppbyggnad produkter, avkastning.
 • Flytträtt och återköp.
 • Riskförsäkringar.
 • Tjänstepensionens former och pensionslöften.
 • Kollektiv avtalsbunden, ej avtalsbunden.
 • Lösningar för ledningsgrupp, tiotaggare, tjänstemän och arbetare.
 • Avdragsregler och kompletteringsregler

Metod

Kursen är lärarledd och består av teori varvat med praktiska exempel samt övningsuppgifter.

Fakta

Omfattning

Kursen omfattar 2 lärarledda dagar

Genomförande

Kursen genomförs med vårt unika koncept FEIFLEX som ger total frihet. Med FEIFLEX kombineras det bästa av traditionell klassrumsundervisning och distansstudier. Det betyder att du vid varje enskilt kurstillfälle kan välja att:

 • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater.

eller

 • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret, hemma eller på resan. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.

Intyg

Efter avslutad kurs erhålls ett kursdiplom som bevis på genomförd kurs och erhållna kunskaper.

Avgift

12 000 kr exkl moms. I avgiften ingår tentamensavgifter för certifikat, kurslitteratur och annat kursmaterial samt kaffe. Kursavgiften faktureras före respektive terminsstart.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 206 kr/mån.

Ingår även i

Denna fristående kurs ingår även i utbildningen:

Senast på FEI

Fastighetsmäklare och entreprenör Adam Farhoumands framgång talar för sig själv. Sedan han blev klar med sin fastighetsmäklarutbildning via FEI/Högskolan Väst under 2018 har Adam vunnit utmärkelse efter utmärkelse.

Läs mer

Varför ska HR lära sig mer om Hållbarhet? Den främsta anledningen är att ett bra hållbarhetsarbete är affärskritiskt för företag och organisationer. Om HR spelar en aktiv roll kommer företaget...

Läs mer

Mat har alltid har varit en stor del av Roberts vardag. Redan vid 20 års ålder tog han sin första anställning som kock på East i Stockholm. Men det var...

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+