Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Liv- och pensionsförsäkring fördjupningskurs, 30 YH-poäng (uppdragsutbildning)

Syftet med kursen är att ge kursdeltagaren e en djupare insikt i att arbeta professionellt med tjänster som erbjuds privatpersoner och organisationer inom området personförsäkring. Kursen förbereder den studerande för att klara InsureSec:s licensieringstest för livförsäkring.

Nästa kursstart
17 februari 2021
Omfattning

12 kursdagar - 6 veckor

Avgift 24 000 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Om kursen

Efter avslutad kurs ska den studerande ha kunskaper om/i

 • Livförsäkringsteckning och produkter
 • Sjuk- och olycksfallsförsäkring
 • Livförsäkringsjuridik
 • Riskbedömning
 • Behovsanalys

Kursmål

Målet med kursen är att ge färdighet i hur man utreder försäkringsbehov och kunskap om mer avancerade försäkringsprodukter inom liv och pension, premieuppbyggnad samt tolkning av villkor.

För vem?

Denna kurs är framförallt för dig som vill jobba i en kvalitativ roll inom livförsäkring. För att tillgodogöra dig kursen på ett bra sätt bör du redan innan kursen ha en god förståelse för det svenska pensionssystemet.

Fakta

Omfattning

30 YH-poäng. Kursen omfattar sex veckor, sammanlagt 12 dagar.

Genomförande

Kursen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt tillfälle kan välja om du vill:

 • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater eller
 • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna. Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!

Kursen ingår i Yrkeshögskolan (YH)

Denna kurs ges inom ramen för Yrkeshögskolan (YH). Det innebär:

 • Vid vissa kurstillfällen studerar du tillsammans med deltagare i YH-utbildningen Försäkringsrådgivare 400p. Deltagarnas medelålder är 30 år.
 • Kursen vänder sig till tre målgrupper:
 1. Privatpersoner
 2. Företag som vill kompetensutveckla medarbetare
 3. Omställningsorganisation såsom t ex TRR eller Trygghetsstiftelsen som anmäler uppsagda eller förtroendevalda

Behörighetskrav

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter avseende till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

 

Företag/annan arbetsgivare och omställningsorganisationer som anmäler deltagare till kursen ansvarar för att deltagaren har lämpliga förkunskaper.

Intyg

 • Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning.
 • Vid godkänt resultat i kursens examinationsmoment erhålles kursbevis och 30 YH-poäng.

Ansökan

Ansök kostnadsfritt på länken här nedan (även yrkesverksamma kan ansöka som privatperson)

Du ansöker här nedan via länken där du fyller i din ansökan samt bifogar handlingar. För att ansöka kommer du att behöva skapa ett konto. All information gällande din ansökan kommer att förmedlas via denna plattform. Du kommer att kunna följa din ansökan.

Sista ansökningsdag 17 januari 2021.

Läs mer om ansökan

Klicka här för att ansöka om en plats

Senast på FEI

Priset tilldelades Emilia Cederberg, doktor i redovisning vid Handelshögskolan i Stockholm, som skrivit doktorsavhandlingen: The Ins and Outs of ESG: A study on the spatialities of accounting change. – Jag...

Läs mer

Förra året genomförde Mäklarsamfundet, Högskolan Väst och FEI en undersökning som visade att mäklare som gått uppdragsutbildning trivs bättre och stannar längre i yrket än de som utbildats på annat...

Läs mer

Som ansvarig för samhällskontakter på Irisgruppen arbetar Jonas med frågor som rör utvecklingen av utbildning och arbetsmarknad. Tidigare arbetade han mest operativt men efter att han nyligen avslutade den kvalificerade...

Läs mer

+