Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Kunskapsuppdatering Sak 2016

Om du är en förmedlare som har Årslicens Sak och därför ska göra InsureSecs årliga kunskapsuppdatering ska du förbereda dig genom att gå en kurs på FEI. Målsättning är att du ska uppnå rätt kunskapsnivå och därmed få godkänt resultat. Paketet utgörs av tre timmar inspelade föreläsningar samt övningsfrågor och studiematerial.

Titta gärna på presentationsfilmen till vänster!

Nästa kursstart
Kontakta oss
Omfattning

3 tim inspelade föreläsningar

Översikt

För vem?

Denna förberedande utbildning är framtagen för den som ska göra InsureSecs obligatoriska kunskapsuppdatering avseende Årslicens Sak.

Utbildningen riktar sig till sakförsäkringsförmedlare som uteslutande förmedlar traditionella sakskadeförsäkringar. Det förutsätts också att du har Finansinspektionens tillstånd i någon eller alla skadeförsäkringsklasser (källa: InsureSec 2015).

Beskrivning

Denna mycket flexibla kurs ges genom videoinspelade lärarföreläsningar. Studierna kan därför utföras när och var som helst så länge deltagaren har tillgång till internet.

Du får också tillgång till kursdokumentation, studielitteratur med praktisk inriktning, övningsfrågor och diagnostester.

Kursen struktureras utifrån InsureSecs måldokument.

Kursen är byggd i separata ämnesmoduler. Varje modul består av inspelade föreläsningar. Föreläsningarna är filmade i avsnitt om 10-30 minuter. Det ger dig valmöjligheter när du studerar. Du kan exempelvis:

 • beta av en modul i taget
 • välja ämnes- eller delområde du vill öva extra på
 • välja specifika kunskapskrav du vill öva extra på
 • repetera och förstärka – du kan se filmerna hur många gånger du vill

Studiernas omfattning

Kursen innebär flexibilitet. Använd det inspelade materialet på ett smart sätt: fokusera på de områden där du behöver extra påfyllning av kunskap. Det innebär att studieinsatsen kan variera ordentligt beroende på deltagarens kunskapsnivå, från 2 timmar om du har stora förkunskaper till 5 timmar om du behöver gå på djupet inom alla delområden.

Du har tillgång till inspelningar och material i 12 månader från beställning och kan därmed lägga upp studierna med utgångspunkt i dina egna förutsättningar. Välj exempelvis att läsa intensivt eller sprid inlärningen över flera veckor.

Kursinnehåll

Kunskapsområden som behandlas är relevanta nyheter och förändringar under 2015 och omfattar till fullo de områden som specificeras enligt InsureSecs kunskapskrav, exempelvis:

 • Ändringar avseende preskriptionsregler i Försäkringsavtalslagen
 • Försäkringsförmedlingsmarknadens Disciplinnämnds uttalande om opartisk analys samt två beslut
 • Kunskaper som särskilt betonas Försäkringsförmedlarens roll och ansvar
 • Försäkringsavtalsrätt exempelvis information till kund
 • Allmän avtalsrätt
 • Skadeståndsrätt – t ex principalansvar, skadeståndsansvar, orsakssamband

Kursmaterial

 • Inspelade föreläsningar cirka 3 timmar
 • Föreläsarens bilder i pdf:er
 • Övningsfrågor och diagnostest
 • Övrigt material som beslut, uttalanden, promemorior, med mera

Kursledare

Kursens inspelningar är gjorda av yrkesverksamma specialister som är aktiva i branschen. Våra lärare är mycket kunniga och har bevisad pedagogisk förmåga. Vi använder ”levande lärare” snarare än animerad e-learning för att maximera kvalitén på kursen och därmed dina chanser till ett godkänt testresultat.

Starta när du vill

Kursen genomförs On demand – du kan starta dina studier när du vill. Du får tillgång till filmer och kursmaterial under 12 månader från beställning.

InsureSecs licensprov

InsureSec logo

Senast på FEI

Efter gymnasiet har Daniel Philipsson jobbat som säljare och account manager. Men drömmen är att i framtiden starta eget företag. Därför har han valt att studera Allmän företagsekonomisk kurs på FEI.

Läs mer

Kommunikations- och marknadschefen Cina Gerdin har många års arbetslivserfarenhet och utbildningar i ryggen. Men för att utvecklas i sin roll har hon nu tagit steget och läst utbildningen..

Läs mer

Sundsvalls nästa stjärnmäklare heter Ayhan Yagci. En månad efter fastighetsmäklarexamen hos FEI hade han redan förmedlat 20 bostäder – nu vill han öka takten.

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+