Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Kunskapsuppdatering Liv 2018

Om du arbetar som förmedlare och har InsureSec Årslicens Liv och därmed ska genomföra InsureSecs årliga kunskapsuppdatering kan du förbereda dig genom att gå denna kurs på FEI. Kursen ges online och består av inspelade föreläsningar, studiematerial samt övningsfrågor.

Nästa kursstart
Kontakta oss
Omfattning

Online: inspelade föreläsningar, kompendier och kunskapstest

Avgift 1 900 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

För vem?

Denna förberedande kurs är framtagen för dig som har InsureSec’s Årslicens Liv och ska avlägga InsureSecs obligatoriska kunskapsuppdatering Liv 2018.

Utbildningen riktar sig till livförsäkringsförmedlare som uteslutande förmedlar livförsäkringar eller livförsäkringar som innehåller fondandelar. Det förutsätts också att du har Finansinspektionens tillstånd i någon eller alla livförsäkringsklasser.

Beskrivning

Denna flexibla kurs ges online i en lärplattform. Inloggning ges kort efter beställning. Kursen består av inspelade föreläsningar framtagna av professionella och branscherfarna lärare. Utöver föreläsningsfilmer finns kompletterande studiematerial som kompendier till varje film samt kunskapsfrågor. Studierna kan utföras när och var som helst så länge deltagaren har tillgång till internet.

Kursen struktureras logiskt utifrån InsureSecs måldokument och man kan alltså:

  • studera ett avsnitt/film i taget i kronlogisk ordning
  • välja ämnes- eller delområde du vill öva extra på
  • välja specifika kunskapskrav du vill öva extra på
  • repetera och förstärka – du kan se filmerna hur många gånger och ofta du vill

Studiernas omfattning

Kursen innebär flexibilitet. Använd det inspelade materialet på ett smart sätt: fokusera på de områden där du behöver extra påfyllning av kunskap. Det innebär att studieinsatsen kan variera ordentligt beroende på deltagarens tidigare kunskapsnivå och erfarenhet.

Du har tillgång till inspelningar och material i 12 månader från beställning och kan därmed lägga upp studierna med utgångspunkt i dina egna förutsättningar. Välj exempelvis att läsa intensivt eller sprid inlärningen över längre tid.

Kursinnehåll

Kunskapsområden som behandlas är relevanta nyheter och förändringar, och omfattar de områden som specificeras enligt InsureSecs kunskapskrav 2018 – Kunskapsuppdatering Liv 2018.

Kursmaterial

  • Inspelade föreläsningar
  • Kompendier
  • Kunskapstest
  • Övrigt material som länkar till beslut, uttalanden, promemorior, med mera

Kursledare

Kursens inspelningar är gjorda av yrkesverksamma specialister som är aktiva i branschen. Våra lärare är mycket kunniga och har god pedagogisk förmåga. Vi använder ”levande lärare” snarare än animerad e-learning för att maximera kvalitén på kursen och därmed dina chanser till ett godkänt testresultat.

 

Starta när du vill

Kursen genomförs On demand – du kan starta dina studier strax efter beställning. Du får tillgång till filmer och kursmaterial under 12 månader från beställning. Studierna sker online i en lärportal, uppkoppling till internet krävs.

InsureSecs licensprov

InsureSec logo

Röster från FEI:s Insuresec-kurser

“En väldigt bra utbildning som är uppbyggt på ett mycket pedagogiskt sätt. Jag klarade licensen på första försöket.”

Magnus, 41, Försäkringsförmedlare

 

“Jag klarade Insursec. Tack för värdefull hjälp. Det har varit en bra utbildning”

Marielle, Söderberg & Partners

 

“Klarade skrivningen idag (februari 2017), och detta är helt och hållet tack vare upplägget på utbildningen”.  

Jimmie, försäkringsförmedlare på Lindbergs Försäkringsbyrå AB

 

“Det var många timmar inspelad utbildning men å andra sidan klarade jag licensen. Mycket bra utbildning med regelbunden återkoppling från läraren. Jag köpte först av ett annat utbildningsinstitut, men det var ganska dåligt med gammal information. Sedan köpte jag FEI:s kurser och då klarade jag licensen.” 

Karl, förmedlare på Söderberg & Partners

 

Övrigt inom InsureSec

FEI erbjuder även andra kurser inom InsureSec-området, exempelvis Årlicens Liv och Kunskapsuppdatering Liv 2016 som är den senaste kunskapsuppdateringen innan 2018, dvs under 2017 skedde ingen kunskapsuppdatering.

 

Senast på FEI

Efter en välbehövlig semester är FEI:s mäklarstuderande tillbaka i skolbänken igen. Det här är sista terminen och efter sluttentamen 25 november är alla tre färdiga mäklare.

Läs mer

Efter utbildningen till fastighetsmäklare på FEI valde Filip att läsa Civilekonom 60 hp. Han får på så sätt en kandidatexamen och ökar sin kompetens för att bli konkurrenskraftig i mäklarbranschen.

Läs mer

Deltagare från hela landet samlades när FEI startade upp höstens YH-utbildningar som ges med den nya generationen FEIFLEX. Digitala klassrum med kameror, mikrofoner och skärmar gör att deltagarna kan vara...

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+