Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Instrument- och portföljteori

I den här kursen får du lära dig om hur kapitalmarknaden är uppbyggd och dess funktion för samhället. Kursen ger dig också kunskap om olika finansiella instrument, exempelvis räntebärande värdepapper, aktier, olika typer av fonder och strukturerade produkter.

Nästa kursstart
Kontakta oss
Omfattning

1 dag

Avgift 6 000 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Om kursen

Vi går igenom begrepp som risker, kostnader och avgifter, tidshorisont och dess betydelse för avkastning och allokering samt lagstadgad information. Vidare kommer kursen att behandla portföljlära och begrepp som allokering, investering och korrelation samt hur man fastställer och konstruerar en portfölj utifrån en kunds placeringshorisont och risktolerans.

För vem?

Kursen är lämplig för dig som till exempel arbetar på bank eller försäkringsbolag, som förmedlarassistent/administratör eller för dig som ska börja att arbeta i försäkringsbranschen. Kursen är även bra för den som vill uppdatera sina kunskaper på området.

Kursinnehåll

Under den lärarledda kursdagen kommer vår expert inom området att behandla följande ämnen.

 • Kapitalmarknadens uppbyggnad och funktion.
 • Tidshorisontens betydelse för avkastning och allokering.
 • Olika typer av räntebärande värdepapper och vad som påverkar deras värde.
 • Aktieinstrument och olika marknadsplatser.
 • Fonder, till exempel aktiefonder, räntefonder, hedgefonder, AIF-fonder och specialfonder och dess utmärkande drag samt skillnader.
 • Strukturerade produkter och hur dessa fungerar.
 • Kostnader, avgifter och begrepp som är relaterade till de olika typerna av finansiella instrument.
 • Avkastning och risk.
 • Portföljlära.

Fakta

Omfattning

Kursen omfattar 1 lärarledd dag.

Genomförande

Kursen genomförs med vårt unika koncept FEIFLEX som ger total frihet. Med FEIFLEX kombineras det bästa av traditionell klassrumsundervisning och distansstudier. Det betyder att du vid kurstillfället kan välja att:

 • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater.

eller

 • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret, hemma eller på resan. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

Lektionen spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.

Intyg

Efter avslutad kurs kommer du att få genomföra ett kunskapstest. Efter godkänt resultat erhålls ett kursdiplom som bevis på genomförd kurs och erhållna kunskaper.

Avgift

6 000 kr exkl moms. I avgiften ingår kursmaterial samt kaffe. Kursavgiften faktureras före kursstart.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 103 kr/mån.

Ingår även i

Denna fristående kurs ingår även i utbildningen:

Senast på FEI

Dag Lotsander är upplärd inom originalet till Lean och är en av Sveriges mest erfarna Lean-konsulter. Han har en över 20 år lång karriär som ledare inom Toyota och ansvarade...

Läs mer

Kursen Strategi & Affärsplanering ingår som en del av FEI:s utbildning Certifikat VD-kompetens. Petra Palmgren Lindwall som leder kursen har arbetat operativt i ledande befattningar inom små, medelstora och stora...

Läs mer

“Med FEIFLEX kunde jag själv schemalägga mina dagar eftersom det var lärarledda lektioner två dagar i veckan och hela upplägget var otroligt smidigt. FEI:s YH-utbildning gjorde att jag kunde läsa...

Läs mer

+