I de flesta företag förväntas alla medarbetare bidra till att företaget uppnår försäljnings- och intäktsmål. För en fastighetsmäklare med dagliga kundkontakter är denna kurs en breddning och ett komplement i fastighetsmäklarutbildningen. Kursen fokuserar på tre delar, förhandlingsteknik, försäljningsteknik och dialogkonst. Kursen kan läsas i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante eller online via FEIFLEX.
7 veckor: 2 dagar + 5 kvällar
Den här kursen är utformad efter Fastighetsmäklarinspektionens teoretiska kunskapskrav för att få möjligheten att bli registrerad som fastighetsmäklare. Kursen följer FMI:s krav på utbildningsinnehåll enligt avsnittet 8 Valbar breddning eller fördjupning.
Den här kursen vänder sig således till dig som vill studera till fastighetsförmedlare eller som behöver komplettera tidigare studier.
Kursen fokuserar på tre delar, förhandlingsteknik, försäljningsteknik och dialogkonst. Dessa tre kommunikationssituationer påminner om varandra vilket kursen adresserar och visar också på hur vissa grundläggande förutsättningar påverkar alla tre delarna. Dvs. vikten av etiskt och ansvarsfullt förhållningssätt samt goda mellanmänskliga relationer.
Fokus för respektive del är:
Efter fullgjord kurs ska deltagaren ha kunskap och förståelse att kunna redogöra för de grundläggande momenten i förhandlingsprocesser och försäljningsteknik samt de grundläggande förutsättningarna för att skapa dialog.
Vidare ska deltagaren få färdighet och förmåga att analysera och välj lämplig strategi vid en affärsförhandling. Man ska också kunna diskutera hur olika val av förhandlings/försäljningsstilar kan inverka på ett företags verksamhet och lönsamhet.
Deltagaren tränas också i sin värderingsförmåga och förhållningssätt genom att systematiskt kunna reflektera kring skillnaden mellan dialog och debatt och hur dialog kan skapa samförstånd i en grupp med motstridiga intressen..
7,5 högskolepoäng (ECTS)
Kursen genomförs enligt FEIFLEX. Kursen inleds med en heldag; du kan välja att närvara på plats i FEI:s lokaler, eller medverka live på distans. Därefter följer sju veckors distansstudier som knyts ihop med schemalagda, veckovisa webinarier som du kan följa live och/eller i efterhand. Litteraturinläsning och arbetsuppgifter görs också på distans. Kursen avslutas med ytterligare en heldag. Tekniken är modern, flexibel och lättillgänglig, du har stora möjligheter att välja när och var du ska studera. En studieform som är effektiv och attraktiv; både för dig och din arbetsgivare.
2 dagar och 5 kvällar under cirka 7 veckor på plats eller på distans via FEIFLEX. Tillfällena inkluderar seminarier, webinarier, handledarstöd och andra aktiviteter online. Klicka på nästa kurstillfälle för att se schema med datum.
Kursen har två examinationsmoment:
Godkänt resultat i respektive delkurs ger akademiska högskolepoäng från Högskolan Väst. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng (hp).
Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70% erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning. Deltagare får också kursintyg från Högskolan Väst.
26 900 kr exkl. moms. Kursavgiften måste betalas av arbetsgivaren. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial, ordinarie tentamina i Stockholm, samt lunch och kaffe i samband med lektioner på FEI. Kursavgiften faktureras före kursstart.
Kursen är ett samarbete mellan FEI och Högskolan Väst. Företaget som anmäler deltagare till kursen ingår ett avtal avseende uppdragsutbildning. Villkor framgår och bekräftas vid anmälan.
Högskolan Väst är FEI:s samarbetspartner. Högskolan, som är baserad i Trollhättan, står för ett arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod som präglar verksamheten.
Högskolor ska samverka med det omgivande samhället. En del i samverkansuppdraget handlar om fortbildning av yrkesverksamma. När detta sker på uppdrag av extern finansiär kallas det uppdragsutbildning.
Uppdragsutbildning regleras av Förordning om uppdragsutbildning vid universitet och högskolor (SFS 2002:760). Därutöver finns Universitets- och högskolerådets föreskrifter om uppdragsutbildning vid universitet och högskolor (UHRFS 2013:11).
Reglerna ovan innebär bland annat att företaget som anmäler deltagare till utbildningen/kursen ingår ett avtal med Högskolan Väst avseende uppdragsutbildning. Vid anmälan av kursdeltagare, som görs online, kommer beställaren ombes att bekräfta avtalsvillkoren, en pdf-fil med det godkända avtalet skickas därefter till arbetsgivaren via e-post.
Det är viktigt att notera att utbildnings- /kursavgiften måste betalas av arbetsgivaren. Arbetsgivaren måste vara en juridisk person (således kan inte enskild firma ingå uppdragsavtal).
Angelica tog nyligen emot utmärkelserna ”Årets rookie 2020” och ”Årets smartaste mäklare 2020” för Mäklarhuset. Den sistnämnda fick hon dessutom tillsammans med en av sina chefer, Robin Ivarsson. – Det...
Country Manager, operativ chef och medlem i ledningsgruppen – Zahra Touil har under större delen av yrkeskarriären arbetat i olika chefsroller med fokus på affärs- och säljutveckling. Personalansvaret har alltid...
I snart fem år har Matilda Edberger arbetat som fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Lund, ett jobb hon trivs väldigt bra med. Hon har inga planer på att byta karriär, men...