Fördjupningskursen är en ”top-up” på Företagsbeskattning I som ger dig mer ingående kunskaper inom företagsbeskattning. Fokus ligger dels på beskattning av företagsgrupper, såsom koncernbidrag, underprisöverlåtelser och underskott, dels på beskattning av ägare till fåmansbolag.
Gå hela kursserien, tentera och uppnå FEI:s Certifikat Företagsbeskattning!
Intensivt 2 dagar
Kursen syftar till att ge god kännedom om företagsbeskattningens struktur samt att ge förmåga att lösa relativt komplicerade problem inom de viktigaste delområdena, bland annat företagsöverlåtelser och generationsskiften.
Kursen vänder sig till dig som självständigt arbetar med avancerade redovisnings- och skattefrågor. Kursen är även lämplig för egna företagare, redovisningskonsulter och företagsledare. Lämpliga förkunskaper är Företagsbeskattning I eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
Efter kursen kan du identifiera och lösa avancerade problem inom företagsbeskattningen självständigt.
Kursen pågår intensivt i 2 dagar med undervisning kl. 09.00-16.00.
Kursen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt tillfälle kan välja om du vill:
eller
Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.
Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!
Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning.
Denna kurs utgör ett steg i FEI:s Certifikat i Företagsbeskattning. Frivillig tentamen erbjuds löpande under året.
17 900 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt lunch och kaffe. Avgiften faktureras före kursstart.
Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 306 kr/mån.
Väljer du att anmäla dig till Företagsbeskattning I och II samtidigt reduceras avgiften med 20 %. I paketet ingår dessutom tentamen efter respektive kurs – du sparar ytterligare 2 000 kr. Om du klarar samtliga tentamina erhåller du FEI:s Certifikat i Företagsbeskattning, ett bevis på att du har mycket goda kunskaper inom området. Erbjudandet förutsätter att du genomför och tenterar alla kurserna under en 12-månadersperiod.
Vad är en arbetsmiljöhandbok? En arbetsmiljöhandbok är ett dokument som beskriver företagets arbetsmiljöarbete. Den ska vara lättillgänglig för alla anställda, tydlig och regelbundet uppdateras. Arbetsmiljöhandboken kan innehålla följande: Företagets arbetsmiljöpolicy...
Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, är föreskrifter från Arbetsmiljöverket som innebär att arbetsgivare ska organisera, genomföra och följa upp arbetsmiljöarbetet. Arbetsmiljöverkets undersökningar har visat att arbetet med arbetsmiljö i små företag ofta...
Webbinariet inleddes med en översikt av EU:s satsningar och investeringar för att främja utvecklingen av AI. Juha Heikkilä, rådgivare för artificiell intelligens vid EU-kommissionen, betonade att det finns många starka...