Företagsanalys 7,5 hp

I denna kurs, som omfattar 7,5 högskolepoäng, får du lära dig metoder för att analysera företag; ditt eget och konkurrenters. Utbildningen passar dig som inte har ekonomi som huvudsaklig syssla men som ändå har behov av att kunna läsa och förstå ekonomiska rapporter, till exempel som chef. Kursen ges via FEI FLEX.

Nästa kursstart
Kontakta oss
Omfattning
Visa varianter på omfattning

1+1 dagar samt distansstudier under c:a 7 veckor

Översikt

Kursinnehåll

 • Introduktion till externredovisning
 • Årsredovisningens innehåll och uppbyggnad
 • Användning av nyckeltal
 • Analys av årsredovisningar
 • Branschrelaterade ägarstrukturer
 • Verktyg för genomförande av branschanalys

Efter kursen

Efter genomgången kurs ska deltagaren kunna göra ekonomiska bedömningar av och jämförelser mellan olika företag inom en specifik bransch som är relevant för den enskilda deltagaren. Deltagaren ska vara väl förtrogen med både hur information om företag kan hittas och hur analyser utförs, bland annat genom nyckeltalsberäkningar. Efter kursen ska deltagaren också kunna redogöra för ägar- och organisations-strukturer för ledande aktörer; personer och företag inom en vald bransch.

Poäng

7,5 högskolepoäng (ECTS)

Fakta

Genomförande

1+1 lektionsdagar (en dag som inleder kursen samt en dag som avslutar kursen) samt däremellan distansstudier under cirka 7 veckor som inkluderar fasta webinarier, handledarstöd och andra aktiviteter on-line. Klicka på kurstillfällen för att se schema med datum.

Tentamen

Kursen har två examinationsmoment:

 • Skriftlig tentamen som sker i Stockholm eller, om möjligt, på annan ort efter överenskommelse med FEI (särskild avgift kan utgå om tentamen sker på annan ort)
 • Inlämningsuppgift med muntlig presentation som sker i samband med undervisning i Stockholm

Högskolepoäng

Godkänt resultat i respektive delkurs ger akademiska högskolepoäng från Högskolan Väst. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng (hp).

Intyg

Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning. Deltagare får också kursintyg från Högskolan Väst.

Avgift

26 900 kr exkl. moms. Kursavgiften måste betalas av arbetsgivaren. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial, ordinarie tentamina i Stockholm, samt lunch och kaffe i samband med lektioner på FEI. Kursavgiften faktureras före kursstart. Betalningsvillkor 30 dagar.

Allmänna villkor

Kursen är ett samarbete mellan FEI och Högskolan Väst. Företaget som anmäler deltagare till kursen ingår ett avtal angående uppdragsutbildning.  Vid anmälan kommer beställaren ombes att bekräfta villkoren.

Kursserien

Denna kurs kan läsas fristående men den ingår även i en akademisk examensutbildning inom marknadsföring och management. Läs mer om:

Högskolan Väst

Högskolan Väst är FEI:s samarbetspartner. Högskolan, som är baserad i Trollhättan, står för ett arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod som präglar verksamheten.

Senast på FEI

Första tentan: ”Nervöst, men känslan var bra!” I takt med att sommaren gör sitt intåg tuffar livet p...

Läs mer

Magnus Rolf, vd på FEI

Påbyggnadsutbildningen Civilekonom är på 60 hp och är tillgänglig för de som redan har examen från n...

Läs mer

Leon Caesarius och Jukka Hohenthal, vinnare av FEI Research Institutes stipendium

Nya stipendiater till FEI Research Institute Jukka Hohenthal, docent i marknadsföring, och Leon Caes...

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+
Hur många deltagare?

Delad kunskap är dubbel kunskap. Anmäl flera deltagare - du får rabatt för varje deltagare.

Antal deltagare

+
-
Välj kursstart
Kursstarter
  Rabatter

  Vill ditt företag bli avtalskund? Kontakta oss på info@fei.se.

  Avtalsrabatt / kampanjkod

  Uträkning
  Ordinarie avgift
  0 kr
  Din avgift
  Exklusive moms.
  0 kr
  Eget företag/privatperson? Delbetala med
  FEI Studielån från 0 kr/mån
  +