Juridik är ett mycket viktigt ämnesområde för framtida fastighetsmäklare. Utöver handelsrätt, beskattningsrätt och fastighetsrätt måste fastighetsmäklaren också ha juridiska specialistkunskaper inom de områden som direkt berör förmedling. Kursen kan läsas i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante eller online via FEIFLEX – välj kursen oberoende av var du befinner dig.
7 veckor: 2 dagar + 5 kvällar
Den här kursen är utformad efter Fastighetsmäklarinspektionens teoretiska kunskapskrav för att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare avseende avsnittet 1. Fastighetsförmedling – Juridik för fastighetsmäklare.
Kursen vänder sig därför till dig som vill studera till fastighetsförmedlare och till dig som behöver komplettera tidigare studier.
Efter avslutad kurs ska deltagaren ha kunskaper om och förståelse för de regelsystem som redovisas under kursens huvudsakliga innehåll och som framgår av de författningar som gäller för fastighetsmäklarrollen.
7,5 högskolepoäng (ECTS)
Kursen genomförs enligt FEIFLEX. Kursen inleds med en heldag; du kan välja att närvara på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante eller medverka i realtid på distans. Därefter följer cirka sju veckors distansstudier som knyts ihop med schemalagda, veckovisa webinarier som du kan följa i realtid och/eller i efterhand. Litteraturinläsning och arbetsuppgifter görs också på egen hand. Kursen avslutas med ytterligare en heldag (i FEI:s lokaler eller på distans). Tekniken är modern, flexibel och lättillgänglig, du har stora möjligheter att välja när och var du ska studera. Du är alltid digitalt närvarande på lektionen och kan kommunicera med lärare och studiekamrater. FEIFLEX är en studieform som är effektiv och attraktiv; både för dig och din arbetsgivare.
Juridisk översiktskurs 15 hp eller motsvarande kunskaper som du har inhämtat från tidigare studier.
2 dagar och 5 kvällar under cirka 7 veckor på plats eller på distans via FEIFLEX. Tillfällena inkluderar seminarier, webinarier, handledarstöd och andra aktiviteter online. Klicka på nästa kurstillfälle för att se schema med datum.
Kursen har följande examinationsmoment:
Godkänd resultat i kursen ger akademiska högskolepoäng från Högskolan Väst. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng (hp).
Deltagare som uppnår godkänt resultat erhåller betyg och kursintyg från Högskolan Väst.
27 900 kr exkl. moms. Kursavgiften måste betalas av arbetsgivaren. Arbetsgivaren måste vara juridisk person (således kan inte enskild firma ingå uppdragsavtal).
I kursavgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial, tre tentamenstillfällen (en ordinarie tentamen och två omtentamina). Tentamen kan skrivas i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Alicante. Tentamen på annan ort är kan ske efter överenskommelse med FEI, notera dock att särskild avgift kan tillkomma i sådana fall.
I kursavgiften ingår också lunch och kaffe i samband med heldagsseminarier på FEI.
Avgiften faktureras före kursstart.
Kursen är ett samarbete mellan FEI och Högskolan Väst. Företaget som anmäler deltagare till kursen ingår ett avtal avseende uppdragsutbildning. Villkor framgår och bekräftas vid anmälan.
Högskolan Väst är FEI:s samarbetspartner. Högskolan, som är baserad i Trollhättan, står för ett arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod som präglar verksamheten.
Högskolor ska samverka med det omgivande samhället. En del i samverkansuppdraget handlar om fortbildning av yrkesverksamma. När detta sker på uppdrag av extern finansiär kallas det uppdragsutbildning.
Uppdragsutbildning regleras av Förordning om uppdragsutbildning vid universitet och högskolor (SFS 2002:760). Därutöver finns Universitets- och högskolerådets föreskrifter om uppdragsutbildning vid universitet och högskolor (UHRFS 2013:11).
Reglerna ovan innebär bland annat att företaget som anmäler deltagare till utbildningen/kursen ingår ett avtal med Högskolan Väst avseende uppdragsutbildning. Vid anmälan av kursdeltagare, som görs online, kommer beställaren ombes att bekräfta avtalsvillkoren, en pdf-fil med det godkända avtalet skickas därefter till arbetsgivaren via e-post.
Det är viktigt att notera att utbildnings- /kursavgiften måste betalas av arbetsgivaren. Arbetsgivaren måste vara en juridisk person (således kan inte enskild firma ingå uppdragsavtal).
Angelica tog nyligen emot utmärkelserna ”Årets rookie 2020” och ”Årets smartaste mäklare 2020” för Mäklarhuset. Den sistnämnda fick hon dessutom tillsammans med en av sina chefer, Robin Ivarsson. – Det...
Country Manager, operativ chef och medlem i ledningsgruppen – Zahra Touil har under större delen av yrkeskarriären arbetat i olika chefsroller med fokus på affärs- och säljutveckling. Personalansvaret har alltid...
I snart fem år har Matilda Edberger arbetat som fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Lund, ett jobb hon trivs väldigt bra med. Hon har inga planer på att byta karriär, men...