För att kunna fatta korrekta beslut krävs genomtänkta och väl fungerande system för kalkylering och styrning. Information som framtas ska stärka ekonomiavdelningen i sina ställningstaganden. Av lika stor vikt är att affärsansvariga får rätt information, både för sitt operativa och strategiska beslutsfattande.
Gå hela kursserien, tentera och uppnå FEI:s Certifikat Ekonomistyrning!
3+2 eller 2+3 dagar - 3 veckor
Kursen fokuserar på ett antal olika metoder och modeller för kalkylering och styrning och den ger verktyg som går att använda i olika situationer kopplade till ekonomiskt beslutsfattande.
Kursen är lämplig för dig som arbetar med ekonomisk planering och styrning internt i företaget. Du kan arbeta på ekonomiavdelningen med denna typ av frågor, kanske i kombination med att du sköter den externa redovisningen. Kursen är också lämplig för chefer med resultatansvar som har behov av att göra kalkyler och budgetar alternativt för att bättre förstå ekonomiskt tänkande och rapportering.
Teori och presentationer varvas med övningar och diskussioner. Avslutas med ett case/praktikfall.
Efter kursen får du med dig en omfattande verktygslåda som gör att du kan hantera ett flertal olika situationer kopplade till ekonomiskt beslutsfattande.
Denna kursen kan läsas på två sätt: modulkurs 3+2 dagar eller 2+3 dagar kl. 09.00-16.00 under ca 3 veckor
Kursen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt tillfälle kan välja om du vill:
eller
Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.
Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!
Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning.
Denna kurs utgör ett steg i FEI:s Certifikat Ekonomistyrning. Frivillig tentamen erbjuds löpande under året.
25 600 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt lunch och/eller kaffe. Avgiften faktureras före kursstart.
Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 438 kr/mån.
Det öppnar också möjligheter till fortsatta studier i kursserien inom ekonomistyrning:
Certifikat i Ekonomistyrning är en frivillig tentamensmöjlighet för dig som vill ha ett bevis på att du har mycket goda kunskaper i ekonomistyrning.
Certifikatet bevisar att du har tillräckliga kunskaper för att självständigt kunna upprätta kalkyler som underlag för affärsmässigt beslutsfattande, göra budget- och investeringsbedömningar, formulera en finansiell strategi som leder mot uppsatta mål, utvärdera och bedöma olika ekonomistyrmodellers effekter i olika affärssituationer.
Vidare att utforma och praktiskt tillämpa moderna ekonomistyrmodeller samt diskutera ekonomistyrningens roll för strategisk styrning av företag.
a) Godkända tentamina på Ekonomistyrning I- II- och III-nivå. Först när samtliga nivåer är avklarade erhålls Certifikat i Ekonomistyrning, dvs. inget betyg ställs ut för varje enskild nivå. Samtliga nivåer skall vara godkända inom en femårsperiod.
b) Fullföljd Ekonomistyrning III-kurs med minst 70 % närvaro. Även om de flesta väljer att deltaga i Ekonomistyrning I & II-kursen är det således inget krav för att erhålla ekonomistyrningscertifikatet, det räcker med att de tenteras.
Avgift för tentamen är 1 000 kr exkl. moms. per nivå. Om du inte blir godkänd på en viss nivå kan du pröva igen vid nästa tentamenstillfälle utan kostnad. Tentamen är kostnadsfri vid köp av hela kursserien till paketpris.
Väljer du att anmäla dig till Ekonomistyrning I, II och III samtidigt reduceras avgiften med 20 %. I paketet ingår dessutom tentamen efter respektive kurs – du sparar ytterligare 3 000 kr. Om du klarar samtliga tentamina erhåller du FEI:s Certifikat i Ekonomistyrning, ett bevis på att du har mycket goda kunskaper inom området. Erbjudandet förutsätter att du genomför och tenterar alla kurserna under en 12-månadersperiod.
Denna fristående kurs ingår även i:
Ekonomichefsprogrammet – Controller
Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef
Ekonomichefsprogrammet – Redovisningsansvarig
Meeting of Directors General for Vocational Education and Training (DGVT) är ett EU-möte som samlar generaldirektörer för yrkesutbildning. Denna gång skedde DGVT-mötet i Sverige inom ramen för ordanförandeskapet i EU....
YH-flex riktar sig till individer som har kunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning, från tidigare studier eller relevant arbetserfarenhet. Genom att tillgodoräkna kunskaperna behöver de studerande endast...
Peder Ståhlberg är utbildad jurist och har varit för vd för Aimo Park, Sveriges största parkeringsbolag, under 20 år. Samtidigt har han föreläst i affärsjuridik på FEI sedan slutet av...