Engagerade, självständiga och kunniga medarbetare är en förutsättning för framgång i morgondagens arbetsliv. Coaching fungerar som hjälp till självhjälp. Som coach arbetar du som ledsagare och hjälper medarbetare och chefer att själva hitta lösningar. Med hjälp av coaching ökar medarbetarnas och gruppens självkännedom, vilket gör att både individen och gruppen fungerar bättre.
1 dag/vecka - 2 veckor
I kursen visas hur coaching fungerar som “hjälp till självhjälp”. Genom övningar får du färdigheter i hur en coach arbetar och hur du som ledsagare kan hjälpa medarbetare och chefer att själva hitta lösningar. Kursen tar upp syftet med och värdet av coaching samt coaching som förhållningssätt.
Du får lära dig att arbeta strukturerat med coaching, att lyssna, ställa frågor samt ge feedback. Vidare behandlas hur coaching ökar medarbetarnas och gruppens självkännedom, med resultatet att både individen och gruppen fungerar bättre.
Kursen vänder sig till medarbetare och chefer inom HR-/personalfunktionen. Kursen är även lämplig för andra, exempelvis linjechefer, som vill utveckla sin coachingförmåga
Kursen Coaching genomförs i en påtagligt praktisk studiemiljö med interaktion mellan kursledare och deltagare, samtal och diskussioner, praktiska exempel och, framförallt, omfattande övningar.
Kursen omfattar 2 dagar med undervisning kl 09.00-16.00.
FEIFLEX betyder att du vid varje enskilt tillfälle kan välja om du vill:
eller
Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.
Denna kurs tillämpar interaktiva lärmetoder och kräver aktivt deltagande. För att erhålla FEI:s studieintyg med kursbeskrivning krävs därför full närvaro.
16 400 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt kaffe och lunch. Avgiften faktureras före kursstart.
Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 281 kr/mån.
Denna kurs för HR-specialister kan läsas fristående men ingår även i:
Vad är en arbetsmiljöhandbok? En arbetsmiljöhandbok är ett dokument som beskriver företagets arbetsmiljöarbete. Den ska vara lättillgänglig för alla anställda, tydlig och regelbundet uppdateras. Arbetsmiljöhandboken kan innehålla följande: Företagets arbetsmiljöpolicy...
Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, är föreskrifter från Arbetsmiljöverket som innebär att arbetsgivare ska organisera, genomföra och följa upp arbetsmiljöarbetet. Arbetsmiljöverkets undersökningar har visat att arbetet med arbetsmiljö i små företag ofta...
Webbinariet inleddes med en översikt av EU:s satsningar och investeringar för att främja utvecklingen av AI. Juha Heikkilä, rådgivare för artificiell intelligens vid EU-kommissionen, betonade att det finns många starka...