Certifikat VD-kompetens

Har du de kompetenser som krävs för att vara VD?

I en snabbt föränderlig värld är din kompetens och ledarförmåga av stor betydelse för verksamhetens resultat och utveckling. Certifikat VD-kompetens ger dig verktygen, kunskaperna och inspirationen du behöver för att nå framgång i rollen som VD.

Det är en välbeprövad utbildning med många nöjda deltagare, som är värdefull vare sig du är erfaren, ny eller blivande VD. Efter ett godkänt slutprov får du ditt certifikat i VD-kompetens, som ett kvitto på dina ledarkunskaper inför framtida uppdrag.

 

Nästa kursstart
Kontakta oss
Omfattning

2+2+2+2 dagar

Avgift 89 000 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Om Certifikat VD-kompetens

Som VD ställs det stora krav på din kompetens och handlingskraft för att skapa lönsamhet, tillväxt, trivsel och utveckling. Samtidigt är konkurrensen hård och förutsättningarna kan skifta snabbt – därför är din förmåga att leda av stor betydelse för verksamhetens framgång.

Med Certifikat VD-kompetens vill vi ge dig förutsättningar att lyckas som VD, genom rätt kunskaper och verktyg för att leda din verksamhet. Utbildningen, som är välbeprövad med många nöjda tidigare deltagare, hålls av erfarna föreläsare som är experter inom sina ämnesområden. Innehållet är uppbyggt på ett stimulerande och inspirerande sätt i form av aktuella case, praktiska teorier, användbara verktyg och interaktiva diskussioner.

Efter utbildningen har du en bredare förståelse och konkreta kunskaper för din roll, eller framtida roll, som VD. Du erbjuds också en timmes individuell konsultation med var och en av våra ämnesexperter efter avslutad utbildning. Efter godkänt slutprov erhåller du dessutom ett certifikat som bekräftar din VD-kompetens och gör dig attraktiv inför framtida uppdrag.

Ladda ner vår broschyr för mer information om utbildningen, omdömen från deltagare och information om ämnesexperterna.

Kursinnehåll

  • Strategi och affärsplanering
  • Ledarskap och strategisk HR
  • Kundfokus och effektivitet
  • Varumärke och marknadsföring
  • VD-rollen och styrelsen
  • Ekonomistyrning för resultat
  • Hållbarhet och CSR
  • Att leda digital transformation
  • Innovation och förändringsledning

Vem ska gå utbildningen?

Utbildningen vänder sig till dig som är erfaren, ny, blivande VD, eller siktar på en framtida VD-befattning. Utbildningen passar även dig som har en ledande position med helhetsansvar.

Många deltagare har varit VD under något år och upplever behovet av att bredda sina kunskaper och perspektiv. Andra är nya eller på väg in i rollen som VD, och vill ha en gedigen kunskapsbas som skapar rätt förutsättningar för att leda verksamheten. Några deltagare har också lång VD-erfarenhet och vill träffa andra med liknande utmaningar för att få ny inspiration. De flesta deltagare har även lång arbetslivserfarenhet och erfarenhet av en ledande befattning. Bland arbetsgivarna återfinns såväl företag som offentliga verksamheter och frivilligorganisationer.

Vad säger tidigare deltagare?

Jag tycker att utbildningen var bra med många konkreta verklighetsbaserade case. Gruppen var sammansatt av vd:ar från många branscher vilket gav lärorika erfarenhetsutbyten och givande dialoger. Jag kan varmt rekommendera denna vd-utbildning oavsett om du är ny eller erfaren vd.
Daniel Husberg, vd IST AB

Samtliga lärare i utbildningen höll hög klass och gav användbara verktyg som jag redan haft nytta av. Jag kan verkligen rekommendera vd-utbildningen!
Eva Gustafsson, vd Conservator AB

Man får en massa konkreta verktyg och kunskaper för att applicera i sin egen verksamhet och helikopterperspektiv av vad som krävs i vd-rollen. Efter utbildningen har jag blivit en bättre kravställare både på mig själv och omgivningen.
Peter Fransson, regional director Atracco Group AB

Fakta

Omfattning

Certifikat VD-kompetens omfattar totalt åtta dagars utbildning, fördelat på tvådagarsträffar i fyra omgångar. Schemat är normalt 08.30–17.00, men den första och sista dagen i utbildningen innehåller även ett kvällsprogram. Utbildningsdagarna kommer att vara intensiva, så planera för att inte finnas tillgänglig för på mejl, telefon eller andra uppgifter.

Genomförande

Utbildningen genomförs i våra fina och specialutrustade lokaler på Kammakargatan i centrala Stockholm. För att främja nätverkande och erfarenhetsutbyte med andra deltagare och ämnesexperter, såväl under som mellan föreläsningarna, bör utgångspunkten vara att du deltar fysiskt på plats.

Om du får förhinder att närvara under någon eller några delar av utbildningen, så gör vårt hybridkoncept FEIFLEX det enkelt för dig att delta på distans. Våra lokaler och tekniska plattform gör att du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats. Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand eller ta igen missade föreläsningar. Du har tillgång till inspelningarna under hela utbildningstiden.

Certifiering

Utbildningen avslutas med en frivillig examination för deltagare som önskar erhålla certifikatet för VD-kompetens. Certifieringen sker genom skriftlig tentamen som genomförs på distans under tre timmar.

Avgift

Avgiften är 89 000 kr exkl. moms.

I avgiften ingår 60 utbildningstimmar, omfattande utbildningsmaterial, individuell ledarskapsanalys och coaching. Du får ett intyg på genomförd utbildning och dessutom ingår det digitala certifikatet för VD-kompetens för den som väljer att skriva tentamen. Alla deltagare erbjuds också en timmes individuell konsultation med var och en av våra ämnesexperter.

I avgiften ingår också kurslitteratur, utbildningsmaterial, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika vid samtliga tillfällen, samt middag vid start- och avslutningstillfället.

Om två eller fler deltagare anmäler sig från samma företag eller koncern erhålls en rabatt om 5% av avgiften per person.

Ladda ner vår broschyr

Finansieringsalternativ

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 441 kr/mån.

Relaterade nyheter

Ekonomichefsprogrammet är en välkänd yrkesutbildning med tradition. Den har erbjudits av FEI sedan 1944! Du får kvalificerade kunskaper – de flesta som har genomgått programmet har nu ledande ekonomibefattningar. Det...

Läs mer

Bli en riktigt bra chef som inspirerar och skapar teamkänsla! Certifikat Ledarskap är en effektiv kurs som stärker dig som är chef eller påväg mot en ledarroll. Du lär dig...

Läs mer

+