Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Affärsjuridik, 20 YH-poäng

Kursen syftar till att ge goda kunskaper om de juridiska regler som styr ett företags verksamhet och som är centrala för yrkesrollen. Målet med kursen är att den studerande i sin framtida yrkesroll ska ha relevanta kunskaper i de juridiska områden som direkt berör affärsverksamheten.

Nästa kursstart
24 augusti 2020
Omfattning

8 dagar - 4 veckor

Avgift 0 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Om kursen

På kursen får du lära dig om marknadsrätt, immaterialrätt och konkurrensrätt, kredit- och obeståndsrätt, associationsrätt, arbetsrätt och köprätt.

Du får även övning i att tolka och hantera avtalsfrågor och affärsförhandlingar på en grundläggande nivå.

Kursmål

Efter fullföljd kurs ska den studerande ha följande kunskaper, färdigheter och kompetenser:

 • Ha kunskaper inom marknadsrätt, immaterialrätt och konkurrensrätt, kredit- och obeståndsrätt, associationsrätt, arbetsrätt och köprätt.
 • Färdigheter att identifiera och förstå vilka rättsområden som direkt berör yrkesrollen samt kunna avgöra när behov av utökat stöd föreligger vid rättsfrågor.
 • Tolka och hantera avtalsfrågor och affärsförhandlingar på en grundläggande nivå.
 • Kompetens att självständigt genomföra affärsförhandlingar och avtalsdiskussioner ur ett grundläggande rättsligt perspektiv.
 • Identifiera och avgöra komplexitet och behov av utökat stöd inom respektive rättsområde.
 • Ta ansvar för affärer där standardavtal eller mindre komplexa avtalskrav föreligger.

För vem?

För dig som arbetar som eller har som mål att bli säljare, företagssäljare, Account Manager eller B2B-säljare.

Fakta

Omfattning

20 YH-poäng. Kursen omfattar två dagars undervisning klockan 09.00-16.00 per vecka i 4 veckor, sammanlagt 8 dagar samt examination.

Genomförande

Kursen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt tillfälle kan välja om du vill:

 • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater eller
 • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna. Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!

Kursen ingår i Yrkeshögskolan (YH)

Denna kurs ges inom ramen för Yrkeshögskolan (YH). Det innebär:

 • Vid vissa kurstillfällen studerar du tillsammans med deltagare i YH-utbildningen Account Manager 400p. Deltagarnas medelålder är 30 år.
 • Kursen vänder sig till tre målgrupper:
 1. Privatpersoner
 2. Företag som vill kompetensutveckla medarbetare
 3. Omställningsorganisation såsom t ex TRR eller Trygghetsstiftelsen som anmäler uppsagda eller förtroendevalda

Behörighetskrav

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter avseende till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

 

Företag/annan arbetsgivare och omställningsorganisationer som anmäler deltagare till kursen ansvarar för att deltagaren har lämpliga förkunskaper.

Intyg

 • Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning.
 • Vid godkänt resultat i kursens examinationsmoment erhålles kursbevis och 20 YH-poäng.

Ansökan

Ansök kostnadsfritt på länken här nedan (även yrkesverksamma kan ansöka som privatperson)

Du ansöker här nedan via länken där du fyller i din ansökan samt bifogar handlingar. För att ansöka kommer du att behöva skapa ett konto. All information gällande din ansökan kommer att förmedlas via denna plattform. Du kommer att kunna följa din ansökan.

Sista ansökningsdag 31 juli 2020.

Läs mer om ansökan

Klicka här för att ansöka om en plats

Senast på FEI

Mat har alltid har varit en stor del av Roberts vardag. Redan vid 20 års ålder tog han sin första anställning som kock på East i Stockholm. Men det var...

Läs mer

FEI tilldelades hela 160 nya platser på fem utbildningar. – Vi är mycket glada över detta förtroende, säger Andreas Degerfeldt, verksamhetschef för FEI Yrkeshögskola. Söktrycket på våra utbildningar är högt,...

Läs mer

Konsultchef Lisa Drevet, 45 år, ville jobba mer med människor. Med hjälp av HR-chefsutbildningen på FEI, kunde hon inleda en ny karriär som HR-generalist på samma arbetsplats.

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+