Genom att besöka fei.se godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår cookiepolicy.

Affärsinriktad hållbarhet för HR

HR-funktionen har en avgörande roll för hur väl en organisation utvecklar sitt hållbarhetsarbete, men för att kunna både delta i och driva detta arbete så krävs grundläggande och aktuell kunskap om vad hållbarhetsarbetet faktiskt innebär. Först då skapas möjligheter till nya affärer, starkare employer brand och proaktiv riskminimering. Hållbarhet är viktigt men ger också stora konkurrensfördelar! Du kommer att använda dina nya kunskaper för att arbeta med verkliga case och därmed få insikt om hur hållbarhetsarbetet kan fungera i praktiken.

Nästa kursstart
20 november 2020
Omfattning

4 dagar - 7 veckor

Avgift 32 900 kr
Ordinarie avgift ex. moms

Översikt

Om kursen

Den här kursen ger personer som arbetar med HR en möjlighet att öka sin förståelse för hållbarhetsfrågor och därmed kunna både driva arbetet och bidra på ett sätt som gynnar både affären och uppdraget samt samhället.

Hållbarhet är ett samlingsbegrepp för ekonomisk, social och miljömässig balans. Det beskriver hur organisationer behöver fungera för att stärka sin framtida affär och samtidigt ha så positiv inverkan på miljö och samhälle som möjligt.

HR-funktionen har en avgörande roll för hur väl en organisation utvecklar sitt hållbarhetsarbete, men för att kunna både delta i och driva detta arbete så krävs grundläggande och aktuell kunskap om vad hållbarhetsarbetet faktiskt innebär. Först då skapas möjligheter till nya affärer, starkare employer brand och proaktiv riskminimering.

För vem

Utbildningen riktar sig personer som arbetar inom HR (offentlig och privat sektor) i både stora och små organisationer. Inga förkunskaper inom hållbarhet krävs.

Kursinnehåll

Del 1 – Betydelsen av hållbarhet och kopplingen till HR

 • Vilka globala och nationella trender finns och hur påverkar de synen på hållbarhet i näringslivet?
 • Att använda systemperspektiv i samband med begreppet hållbarhet.
 • Aktuella lagar, regler och överenskommelser som styr och påverkar hållbarhetsbegreppet.
 • Hur omvärldens förväntan på hållbarhet påverkar HR:s arbete.

 

Del 2 – Nyttan med hållbarhetsarbetet

 • När hållbarhet är en möjlighet för affären eller uppdraget – hur framgångsrika organisationer arbetar med hållbarhet.
 • Att ta fram en relevant hållbarhetsstrategi, moment och delar som ingår.
 • Metoder för att följa upp hållbarhetsarbetet.
 • Genomgång av företags värdekedja och intressentanalys.

 

Del 3 – Processer inom HR och kopplingen till hållbarhet

 • Vilken roll kan och bör HR ha i en organisations hållbarhetsarbete.
 • Modell och metod för att arbeta med social hållbarhet.
 • Från hållbarhetsstrategi till att integrera hållbarhet i övergripande HR-processer.

 

Del 4 – Hållbarhet i praktiken

 • Olika företags sätt att organisera hållbarhetsarbetet och vilka konsekvenser och fördelar det innebär.
 • Digitaliseringens möjligheter och begränsningar.
 • Ledarskap och väl fungerande team som katalysatorer för hållbarhet.
 • Att gå från teori till praktik – förberedelse för ett individuellt arbete.

 

Del 5 – Avslutning och presentation

 • Presentation av individuellt arbete
 • Avslutning

Metod

Kursen kommer att utgå ifrån aktuella teorier och forskningsbaserat innehåll. Kursen kommer att fokusera på interaktivitet där utbildningsledarna uppmuntrar till diskussioner och deltagarna förväntas bidra med sina egna erfarenheter. Deltagarna kommer även att få konkreta och aktuella modeller som de kan använda i sin egen vardag. Utbildningen varvas med hemuppgifter och samtliga deltagare ges individuell återkoppling i samband med avslutad kurs.

Efter kursen

Efter kursen ska du självständigt kunna driva ett hållbarhetsarbete utifrån din HR-roll, och aktivt kunna bidra till nya affärsmöjligheter, starkare employer brand och proaktiv riskminimering.

Kursledare

 • Tommy Nederman

Tommy har lång erfarenhet av att arbeta inom HR där han bl.a. varit HR-chef på Myrorna. Han har även arbetat som Hållbarhetschef på Scandic Hotels och NENT Group.

 • Marianne Strindin

Marianne har lång erfarenhet av att arbeta inom HR och Hållbarhet i små och stora organisationer.  Hon har bl.a. varit  vice VD i ett konsultbolag inom Hållbarhet samt arbetat med process och organisationsutveckling samt kulturförändringsprojekt på Swedavia. Just nu aktiv som hållbarhetschef på Beans in Cup.

Fakta

Omfattning

Affärsinriktad Hållbarhet för HR omfattar 4 dagar kl. 09.00-16.00 under ca 7 veckor.

Genomförande

Kursen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt tillfälle kan välja om du vill:

 • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater.

eller

 • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

 

Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.

Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!

Intyg

Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning

Avgift

32 900 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt lunch och kaffe. Avgiften faktureras före kursstart.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 563 kr/mån.

Informationsmöten

Vill du ha mer information om utbildningen? Vid våra informationsmöten berättar vi om innehåll, hur upplägget fungerar och vilka möjligheter till finansiering som finns. Du får chansen att träffa oss och ställa frågor. Anmäl dig redan idag!

Klicka här för att komma till våra informationsmöten.

Senast på FEI

Fastighetsmäklare och entreprenör Adam Farhoumands framgång talar för sig själv. Sedan han blev klar med sin fastighetsmäklarutbildning via FEI/Högskolan Väst under 2018 har Adam vunnit utmärkelse efter utmärkelse.

Läs mer

Varför ska HR lära sig mer om Hållbarhet? Den främsta anledningen är att ett bra hållbarhetsarbete är affärskritiskt för företag och organisationer. Om HR spelar en aktiv roll kommer företaget...

Läs mer

Mat har alltid har varit en stor del av Roberts vardag. Redan vid 20 års ålder tog han sin första anställning som kock på East i Stockholm. Men det var...

Läs mer

Är det något du undrar över?Vill du anmäla dig, fråga och diskutera utbildningsval eller söker kontakt med FEI i andra ärenden.
+