Framtidens arbetsplats efter AI

Vi står inför en spännande framtid där artificiell intelligens (AI) kommer att förändra arbetsplatsen som vi känner den. SAP SuccessFactors har presenterat en tydlig och konkret vision av hur arbetsplatsen kan se ut efter införandet av AI, som särskilt gäller för medelstora till stora företag.

1. Mindre tid på att skapa, mer tid på att granska och förbättra

Tidigare uppgifter som att skriva jobbeskrivningar kommer nu att bli mer automatiserade med hjälp av AI. Istället för att skapa innehåll från grunden kommer du att spendera mer tid på att granska och förbättra AI-genererat material.

2. Data blir viktigare än någonsin

AI är beroende av data för att fungera effektivt. Det innebär att du kommer att behöva vara mer involverad i att samla in och validera data samt se till att AI tränas på rätt sätt för att ge bättre resultat.

3. En bättre upplevelse för de anställda

AI kommer att göra rutinmässiga uppgifter, som att hitta information eller utföra administrativa arbetsuppgifter, enklare och snabbare för de anställda. Detta kommer att frigöra tid för mer strategiska aktiviteter.

4. Mer fokus på strategi, mindre på administration

Med AI som tar hand om rutinuppgifter kan du fokusera mer på strategiska aktiviteter istället för att fastna i administrativa arbetsuppgifter.

5. AI blir en grundläggande färdighet

För att kunna dra nytta av AI behöver du bygga upp din kompetens inom området. Det handlar om att kunna använda AI för att samla in data, förbättra AI-genererade resultat och fatta datadrivna beslut baserade på AI.

Det är tydligt att AI inte bara handlar om automation, utan också om att förbättra och optimera de mänskliga aspekterna av arbete. Det är en framtid där AI och mänsklig potential kombineras för att skapa nya möjligheter.

Arbeta smartare med AI – Learning Lab

Vill du lära dig hur du kan utnyttja kraften i AI för att effektivisera ditt dagliga arbete? Nu har du chansen att utforska och testa olika AI-verktyg tillsammans med andra! På vårt Learning Lab blir du bekant med verktyg som Google Bard och ChatGPT m.fl. Du lär dig bl.a. hur du formulerar kraftfulla instruktioner och interagerar bättre med AI.

Välj om du vill delta en heldag på plats hos FEI i Stockholm, eller en halvdag på distans!

Du vet väl att vi också kan hålla ett Learning Lab hos er och kompetensutveckla hela teamet? Vi anpassar innehållet efter era behov. Kontakta gärna Anna Ray eller Jon Lindsmyr vid intresse.

Läs mer om kursen Arbeta smartare med AI (på plats)
Läs mer om kursen Arbeta smartare med AI (på distans)

Publicerat den 9 oktober 2023