Sarah läser Top-up degree efter YH-examen: “Hjälper mig att få in en fot på den globala arbetsmarknaden”

Med en YH-examen inom inköp och supply chain management bestämde sig Sarah Öström för att börja läsa FEI:s Top-up degree i International Business Management. FEI är den enda utbildningsaktören i hela Sverige som erbjuder Top-up degrees, i samarbete med Coventry University från Storbritannien. Det är en unik möjlighet för personer som vill tillgodoräkna sin YH-examen eller tidigare högskolepoäng och erhålla en kandidatexamen.

– Denna Top-up degree öppnar upp helt nya dörrar för min framtida karriär. Med en kandidatexamen får jag ett större utbud av framtida jobbmöjligheter, samtidigt som utbildningens internationella perspektiv hjälper mig att lättare få in en fot på den globala arbetsmarknaden, säger Sarah Öström.

Sarah Öström hade länge funderat på att vidareutbilda sig men inte hittat rätt utbildning. Bokstavligen som ett brev på posten fick hon en broschyr från FEI och fick upp ögonen för Top-up degree i International Business Management. Hon påbörjade utbildningen i januari 2023.

– Utbildningen har helt klart överträffat mina förväntningar. Den är väldigt seriös, det är otroligt duktiga lärare och att kunna sköta studierna på distans ger mig stor frihet. Jag får även ett stort utbyte från mina kurskamrater där flera kommer från liknande bakgrunder, men vi alla har olika kompetenser och erfarenheter. Det öppnar upp för många intressanta diskussioner.

Utbildningen består av olika delmoment inom företagsekonomi med fokus på management. Studierna sker på heltid under ett år, eller på deltid under två år. Än så länge har kursen Business Data Analysis särskilt fångat Sarahs intresse.

– Under kursen lär vi oss om olika verktyg och metoder för att på ett effektivt sätt analysera statistik och behandling av data. Men alla kurser har hittills varit väldigt givande och jag ser fram emot att kunna fördjupa mig mer.

Utbildningen genomförs på plats i Stockholm eller live online på distans med hybridformatet FEIFLEX. Det möjliggjorde att Sarah i samband med antagningen kunde flytta till Storbritannien och studera på distans. Eftersom studerande är inskrivna vid Coventry Universitys internationella campus, klassas utbildningen som utlandsstudier inom EU och berättigar därmed till studiemedel från CSN.

– Att bo utomlands är något som jag alltid har drömt om. I samband med att jag blev antagen till utbildningen flyttade jag från Luleå till Oxford där jag numera bor. Med FEI:s studieupplägg kändes allt rätt och jag är väldigt glad över att jag tog den chansen.

Efter studierna vill Sarah bo kvar utomlands och hoppas kunna hitta ett jobb där hon får inrikta sig på globala frågor. Till alla med en YH-examen som vill vidareutbilda sig och ta nästa karriärsteg rekommenderar hon FEI:s Top-up degrees.

– För mig är det viktigt att känna att jag kommer göra något meningsfullt och hjälpa så många som möjligt, antingen på ett stort företag eller i en internationell organisation. Det är lite klyschigt kanske men min känsla är verkligen att allt är möjligt när jag får min kandidatexamen. Andra som går i liknande tankar och vill söka sig vidare för att ta karriären till en ny nivå tycker jag definitivt borde ansöka till en Top-up degree, säger Sarah Öström.

Akademiska samarbetet med Coventry University

Coventry University har arbetat hårt för att bli en global verksamhet och etablerat flera campus och initiativ över hela världen, som inkluderar Coventry University Group. Coventry University har en ständigt ökande global närvaro med över 50 000 studerande som för närvarande läser deras program över hela världen, och samarbetar med över 70 partnerinstitutioner i över 40 länder. För närvarande är FEI universitets enda akademiska partner i Sverige.

FEI erbjuder i samarbete med Coventry University Top-up degrees med fem olika inriktningar, som var och en leder till en Bachelor of Science (Honours), vilket bedöms som en svensk kandidatexamen enligt Universitets- och högskolerådet (UHR). Alla utbildningar bedrivs på engelska och omfattar ett års heltidsstudier eller två års deltidsstudier.

Läs mer om alla Top-up degrees här.

 

Publicerat den 25 maj 2023