Yasuragis Food & Beverage Manager återvände till YH-utbildningen som föreläsare

Som 19-åring arbetade Joakim Haglund-Lindner som avdelningschef på ett hotell och visste redan då att det var inom hotell- och restaurangbranschen han ville göra karriär. För att fördjupa sina kunskaper läste han FEI:s YH-utbildning Food & Beverage Manager. Idag arbetar han som Food & Beverage Manager på spahotellet Yasuragi i Stockholm och föreläser dessutom på utbildningen.

– Man ska inte underskatta värdet av utbildningar inom restaurangbranschen. För att driva en hotell- eller restaurangverksamhet krävs kompetens inom exempelvis ekonomi, ledarskap och affärsutveckling. FEI:s utbildning ger precis den kunskapen, särskilt anpassad för branschen, säger Joakim Haglund-Lindner, Food & Beverage Manager på Yasuragi och föreläsare på FEI.

En Food & Beverage Manager har en ledande befattning inom hotell- och restaurangbranschen, ofta med ansvar för såväl lönsamhet och drift som personal och kvalitetssäkring. Tidigare i sin yrkeskarriär har Joakim Haglund-Lindner öppnat och drivit både restauranger och hotell, och då har kunskaperna från FEI:s YH-utbildning kommit väl till pass.

– Det går inte att driva en verksamhet enbart på ett intresse för mat. Från min studietid på FEI är det kurserna i ekonomi och ledarskap som jag har haft överlägset mest nytta av. Utbildningen var också ett väldigt bra sätt för mig att knyta kontakter och bygga nätverk i hotell- och restaurangbranschen, många av de jag studerade tillsammans med för tio år sedan har jag kontakt med än idag. Idag är jag ansvarig för såväl det ekonomiska resultatet som för mina medarbetare och givetvis att vi serverar mat och dryck av hög kvalitet på Yasuragi. Hos oss på Yasuragi handlar det också mycket om produkt- och konceptutveckling.

När föreläsaren på delkursen Ansvarsfull alkoholservering, som ingår i YH-utbildningen, hastigt behövde en ersättare fick Joakim hoppa in. Idag, sex år senare, är han fortfarande kvar.

– Det är kul och inspirerande att möta alla studerande och följa dom på resan ut i yrkeslivet. Utbildningen anpassas hela tiden efter hur branschen utvecklas och kopplingen till arbetsmarknaden är stark.

Joakims råd till människor som är intresserade av hotell- och restaurangbranschen är att hitta en passande YH-utbildning och att tidigt börja skapa nätverk och relationer.

– FEI:s YH-utbildning har en väldigt stark anknytning till arbetsmarknaden och under praktikperioden kommer du in i branschen redan under studietiden. Under min karriär som chef inom hotell-och restaurangbranschen har jag haft stor användning av det jag lärde mig på utbildningen, säger Joakim Haglund-Lindner.

YH-utbildningen Food & Beverage Manager är för dig som vill ha en ledande roll inom hotell- och restaurangbranschen. Du får verktygen du behöver för att möta framtida krav och utmaningar på ett professionellt sätt. Utbildningen genomförs via vårt hybridformat FEIFLEX som ger dig möjligheten att delta i undervisningen på plats eller live online, oavsett var du befinner dig.

Läs mer om YH-utbildningen Food & Beverage Manager här.

Publicerat den 21 februari 2023