Sam blev ”Årets rookie” och partner på Bjurfors – två år efter examen från Högskolan Väst i samarbetet med FEI

Sam Lashkari hade många års yrkeserfarenhet av försäljning, bland annat som butikschef, när han påbörjade Högskolan Västs uppdragsutbildning till fastighetsmäklare som drivs i samarbete med FEI. Våren 2020 tog han examen och blev registrerad fastighetsmäklare. Efter sitt första helår i yrket blev han nyligen utsedd till ”Årets rookie” på Bjurfors Awards Skåne.

– Fastighetsmäklare är ett otroligt roligt yrke samtidigt som det är krävande, men du får tillbaka det du investerar i det. Utbildningen rustade mig väl för jobbet och det har varit en stabil grund att stå på under mina snart två år i yrket, säger Sam Lashkari, fastighetsmäklare och partner på Bjurfors Malmö City.


Uppdragsutbildningen Fastighetsmäklare 120 hp har erbjudits av Högskolan Väst i samarbete med FEI sedan 2015 och vänder sig till mäklarföretag som vill utbilda och utveckla sina medarbetare. Den utgår från FMI:s teoretiska utbildningskrav och innehåller både kurser inom de områden som är specifika för fastighetsmäklarbranschen men också mer allmänna kurser i bland annat juridik och företagsekonomi.

– Jag funderade under flera år på att utbilda mig till fastighetsmäklare men gjorde inte slag i saken. Till slut kom jag i kontakt med Bjurfors, där jag jobbade ett tag innan jag påbörjade utbildningen. Hela utbildningen var väldigt intressant och det märks att den är utformad efter en fastighetsmäklares vardag. Jag tyckte kurserna i juridik var extra intressanta och en stor del av mäklaryrket handlar om just juridik, mer än vad många tror. Jag uppskattade också att utbildningen är så flexibel. Du väljer själv var du studerar och det går att genomföra hela utbildningen på distans om det passar dig bäst, fortsätter Sam.

Efter examen fortsatte Sam att arbeta på Bjurfors men nu som registrerad fastighetsmäklare. Efter snart två år som registrerad fastighetsmäklare är Sam numera även partner på Bjurfors i Malmö.

– Det är ett väldigt roligt och varierande yrke där min favoritdel är alla möten med människor och att få vara en del i ett av de viktigaste besluten i deras liv. Visst, det blir mycket jobb, men du får lika mycket tillbaka. Samtidigt är det ett flexibelt arbete som kräver mycket eget ansvar för att bli framgångsrik.

– Mina framtidsplaner är att fortsätta utvecklas, med målsättningen att någon gång öppna ett eget franchisekontor. Jag rekommenderar absolut Högskolan Västs utbildning som ges i samarbete med FEI till alla som går i samma tankebanor som jag. Det är en bra väg in till mäklaryrket som ger dig en stabil grund att stå på, säger Sam Lashkari.

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som erbjuds av Högskolan Väst i samarbete med FEI. Den vänder sig till fastighetsmäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Utbildningen ges på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante (Spanien) eller på distans via hybridkonceptet FEIFLEX.

Läs mer om utbildningen

Publicerat den 22 februari 2022