FEI beviljas 70 nya platser för YH-utbildningen Redovisningskonsult

Myndigheten för yrkeshögskolan har meddelat vilka YH-utbildningar som får starta till hösten. FEI har bland annat beviljats 70 nya studieplatser för utbildningen Redovisningskonsult! Den tvååriga utbildningen omfattar 400 yh-poäng och bedrivs hos FEI i Stockholm, vid lärcenter på sju orter runtom i Sverige och online i realtid. Praktikdelen, Lärande i arbete (LIA), utgör 22 veckor.

Hej Magnus Rolf, vd på FEI, om man vill satsa på en karriär inom redovisningsområdet, varför ska man välja YH-utbildningen Redovisningskonsult på FEI?

– Det finns flera skäl, men kanske främst för att bokföring och redovisning är vår specialitet. Få skolor har ett så grundmurat gott rykte och fast förankring i branschen. Vi har utbildat inom området i över 75 år! Det innebär att tusentals personer som idag arbetar med redovisning har studerat på FEI. Många har nu befattningar som CFO, ekonomichef eller controller. Det gynnar de som väljer att läsa hos oss, både när det gäller LIA-praktik och anställning efter avslutade studier. Arbetsgivare vet att den som har en examen från FEI har gedigna kunskaper och är värd att satsa på. Ett annat bra skäl är våra duktiga lärare som är verksamma inom sina specialområden som bland annat redovisningskonsulter, revisorer och advokater. Vi har svetsat samman vårt lärarteam under en lång tid – de undervisar även på FEI:s kurser som vänder sig till företag, har koll på den senaste utvecklingen och vet hur man lär ut praktiskt användbara kunskaper.

YH-utbildningar på FEI bedrivs med hybridmodellen FEIFLEX, en klar fördel för dig som efterfrågar en flexibel studieform. Du kan välja att närvara på vanligt sätt i klassrummet hos FEI, eller på lärcenter runtom i landet där några av utbildningarna erbjuds. Du kan även läsa online, som distansdeltagare syns du då på skärmar i klassrummet och kan interagera med studiekamraterna och läraren på plats. Hybridstudier i sann mening!

– Arbetsmarknadsbehovet av redovisningskonsulter är stort. Utöver i Stockholm och på distans, är vi därför glada att erbjuda denna YH-utbildning i samarbete med lärcenter i sju olika kommuner. Det innebär att du kan studera på plats i Arvidsjaur, Gällivare, Kiruna, Kramfors, Lycksele, Varberg eller Vilhelmina. Via FEIFLEX kan du tillsammans med andra studerande delta i lektionerna live online på ett lärcenter i din kommun. Du får lokalt stöd och hjälp under din studietid och inför LIA-praktik om du väljer detta alternativ – det är ett tryggt sätt att studera.

– Ytterligare en vinning med FEI är att YH-utbildningen Redovisningskonsult inte behöver vara en slutstation, du kan fortsätta din resa efter examen med påbyggnadsutbildningar som tar dig vidare i karriären. FEI:s Ekonomichefsutbildning är ett klassiskt utvecklingsprogram för dig som vill leda en ekonomifunktion. Snart lanserar vi även en spännande möjlighet att läsa en ”top-up” till universitetsexamen i internationell redovisning. Mer info kommer inom kort.

Tack Magnus! När öppnar ansökningsperioden för höstens YH-utbildningar?

– Ansökningsperioden är öppen från 1 februari till 11 maj. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerat den 20 januari 2022