Mäklarparet som får familjelivet att fungera tack vare FEIFLEX

Sophie von Rosen arbetar som koordinator och driver Bjurfors Liljeholmen/Hägersten tillsammans med sambon Joakim Ohlsson. Trots två små barn och ett heltidsjobb var det ändå ett naturligt karriärsteg att påbörja uppdragsutbildningen till fastighetsmäklare som drivs av Högskolan Väst i samarbete med FEI.

Mäklarbyrån Bjurfors Liljeholmen/Hägersten har funnits sedan 2019 och där arbetar idag fyra medarbetare. Koordinatorn Sophie von Rosen valde under hösten att ta nästa karriärsteg och börja utbilda sig till fastighetsmäklare.

– Det är ett beslut som har vuxit fram med tiden. I min roll som koordinator har jag tagit mer och mer ansvar och jag driver byrån tillsammans med min sambo Joakim. Mitt intresse för att vara med under hela affären har utvecklats med åren, säger Sophie von Rosen.

Valet att börja studera var dock inte självklart, med heltidsjobb och ett aktivt familjeliv med två barn på 3 och 8 år. Sophie kommer att fortsätta arbeta som koordinator på Bjurfors Liljeholmen/Hägersten under studietiden.

– Vi lever ett hektiskt liv men jag och Joakim har samma driv och kompletterar varandra väl. Det kräver såklart att man pusslar, en förutsättning för att börja studera var möjligheten att delta på distans. I så stor mån som livet tillåter kommer jag vara med på seminarierna på plats i FEI:s lokaler i Stockholm, resten blir online på distans med FEIFLEX. På så sätt kan vi få ihop livet och fortsätta gasa med byrån.

Egentligen skulle Sophie ha börjat studera i oktober 2021, men eftersom hon redan har läst en del ekonomi har hon kunnat tillgodoräkna sig första kursen.

– Jag tar examen i juni 2023 och kommer vara redo att arbeta som mäklare från dag ett, avslutar Sophie von Rosen.

Ett smidigt upplägg för arbetsgivare

Eftersom utbildningen är en uppdragsutbildning är det företaget som bekostar utbildningen för deanställda. Sophies sambo Joakim Ohlsson, som är vd på Bjurfors Liljeholmen/Hägersten, har tidigare valt utbildningen för ytterligare medarbetare.

– Upplägget att kunna jobba och studera samtidigt är värdefullt både för mig som arbetsgivare och mina medarbetare. De får en riktigt bra utbildning samtidigt som de får praktisk kunskap här på byrån säger Joakim Ohlsson, mäklare och franchisetagare på Bjurfors Liljeholmen/Hägersten.

Om Fastighetsmäklare 120 hp

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av Högskolan Väst i samarbete med FEI. Utbildningen omfattar 17 till 22 månaders studier och vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. All undervisning, både heldagar och webbinarier på kvällstid, ges via hybridmodellen FEIFLEX som ger deltagaren möjlighet att välja om man vill närvara på plats eller online.

Läs mer om utbildningen här

Kort om Sophie von Rosen och Joakim Ohlsson

Sophie von Rosen har en bakgrund inom försäljning och är utbildad som konceptsäljare med inriktning på marknadsföring och projektledning. Hon är sambo med mäklaren, franchisetagaren och tidigare hockeyspelaren Joakim Ohlsson, tillsammans driver de Bjurfors Liljeholmen/Hägersten.

 

Publicerat den 25 november 2021