VD:n Markus läste Företagsekonom 60 hp: ”Skapar stort värde för vårt företag”

Markus Forsström har drivit företag i närmare 15 år. Idag är han vd och partner på arkitekt- och teknikkonsultföretaget Skyhill. När Markus ville vidareutveckla sig inom företagsekonomi valde han Företagsekonom 60 hp, en uppdragsutbildning som ges av Högskolan Väst i samarbete med FEI

– Som chef vill jag förstå och kunna bidra till alla delar av företaget såsom marknadsföring, försäljning, HR och styrning. Då är företagsekonomi en bra grund att utgå från eftersom det ger ett brett kunskapsfält. Utbildningen gav precis det jag var ute efter vilket har bidragit till stort värde för vårt företag, säger Markus Forsström, vd på Skyhill.

Marcus Forsström. Företagsekonom 60 hp

Skyhill är ett konsultbolag inom arkitektur och projektledning som hjälper kunderna med allt från att rita, planera, bygga och underhålla fastigheter.

– Som konsultbolag måste vi i varje enskild del av det vi levererar skapa värde för kunderna. I takt med att företaget växte, anställde vi fler medarbetare och jag behövde bli bättre på processer inom områden såsom HR, företagsekonomi och marknadsföring.

Markus Forsström började leta efter en bred utbildning som motsvarande hans kompetensbehov och som han kunde läsa parallellt med sitt krävande arbete. Utbildningen Företagsekonom 60 hp uppfyllde alla punkter på hans kravlista, som till stor del ges online via FEI:s teknik för hybridutbildning FEIFLEX.

– Jag har särskilt stor nytta av kurserna i ekonomi och verksamhetsstyrning samt externredovisning. Mina nya kunskaper gör att jag kan ta bättre beslut i verksamhetens samtliga delar.

– Många lärare och ämnesexperter på utbildningen har lång och imponerande erfarenhet från näringslivet. Jan-Åke Björck är ett exempel, han har jobbat på höga positioner i Ericsson över hela världen, att kunna bolla idéer och diskutera med en sådan person är otroligt värdefullt.

Företagsekonom 60 hp ger breda kunskaper och konkreta verktyg i företagsekonomi såsom marknadsföring, redovisning, ekonomistyrning, nationalekonomi samt ledarskap och juridik. Utbildningen riktar sig mot personer i yrkesroller som specialister, chefer eller egenföretagare som kräver hög förståelse för ekonomiska begrepp och samband, och vill höja sin kompetens.

– På samma sätt som vi måste skapa värde för våra kunder måste en utbildning skapa värde för mig och bolaget jag driver. Det gör verkligen Högskolan Väst och FEI med den här utbildningen, säger Markus Forsström, vd på Skyhill.

Företagsekonom 60 hp bedrivs av Högskolan Väst i samarbete med FEI. Det är en uppdragsutbildning som vänder sig till företag som vill kompetensutveckla sin personal. Utbildningen ger breda kunskaper i företagsekonomi och management. Den omfattar 60 högskolepoäng under cirka ett års studier parallellt med arbetet. Du får breda kunskaper i företagsekonomi inklusive marknadsföring, redovisning, ekonomistyrning, nationalekonomi samt ledarskap och juridik. Företagsekonom 60 hp går att bygga på med ytterligare ett eller två års studier inom företagsekonomi till en högskoleexamen om 120 hp eller en filosofie kandidatexamen om 180 hp. Välj att studera vidare med marknadsföring, redovisning eller finansiell ekonomi som huvudämne. Läs mer om Företagsekonom 60 hp.

Publicerat den 28 maj 2021