Familjeföretagaren Erik blev näringslivsstrateg – nu utökar han kompetensen hos FEI

Erik Uddén inledde sin yrkeskarriär i familjeföretaget för över 20 år sedan. Efter att ha blivit vd 2006 var han med och byggde upp en koncern bestående av fem bolag med en total omsättning på närmare 200 miljoner kronor. Idag är han näringslivsstrateg på Södertälje kommun och mitt uppe i att läsa Marknadsekonom 120 hp som FEI erbjuder i samarbete med Högskolan Väst. Erik vill fortsätta vidareutveckla sig inom bland annat statistik och styrning.

– Mellan familjeföretaget och mitt nuvarande yrke arbetade jag med verksamhets- och ledarskapsutveckling. Nu, som näringslivsstrateg, har jag stort intresse för verksamhetsanalys och statistik, och eftersom jag till stor del är självlärd vill jag ha en teoretisk utbildning som kan matcha mina praktiska kunskaper. Exakt det får jag hos FEI, säger Erik Uddén, näringslivsstrateg på Södertälje kommun.

Arbetet som näringslivsstrateg innebär bland annat att 47-årige Erik Uddén tar fram analyser, verksamhetsutredningar och utvecklingsstrategier. När Erik ville spetsa till sina kompetenser och letade efter en passande utbildning valde han och hans arbetsgivare FEI:s utbildning Marknadsekonom 120 hp, något de är mycket nöjda med.

– Varenda kurs har jag haft stor nytta av direkt i arbetet. Utbildningen har tagit mig till en helt ny nivå bland annat när det kommer till redovisning, projektledning och statistik. Efter statistik-kursen arbetar jag nu mycket mer med statistiska underlag i mina näringslivsanalyser helt enkelt eftersom jag nu har kunskapen som krävs.

Utbildningen Marknadsekonom 120 hp riktar sig främst till personer som har försäljning eller marknadsföring som huvudsaklig arbetsuppgift, men den är även lämplig för personer som vill uppnå ökad marknadsorientering i rollen som företagsledare, linjechef, produktchef eller projektledare. En stor fördel med utbildningen är enligt Erik att många av lärarna har både en akademisk förankring och erfarenhet från näringslivet i ämnet de undervisar i.

– Jag och många av mina kurskamrater har lång arbetslivserfarenhet och lärarna på FEI är väldigt skickliga på att möta våra praktiska erfarenheter med teoretiska kunskaper. Flera är internationellt framstående forskare och känns dessutom som ”de bästa lärarna i världen”! Att få feedback och återkoppling från dem är otroligt givande.

Erik rekommenderar andra som är mitt i yrkeslivet och vill utveckla sina spetskompetenser att vända sig till FEI.

– Tidigare hade jag massor av erfarenhet, gamla råd och tips jag fått längst vägen. När jag nu lägger på den teoretiska och akademiska kunskapen får jag en helt annan förståelse. Arbetet blir mycket mer effektivt och jag levererar högre kvalitet, säger Erik Uddén, näringslivsstrateg på Södertälje kommun.

Om Marknadsekonom 120 hp

Marknadsekonom 120 hp är en uppdragsutbildning som erbjuds av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Utbildningen, som måste finansieras av arbetsgivaren eller en omställningsorganisation, vänder sig till den som efterfrågar gedigna kunskaper i marknadsföring, företagsekonomi, nationalekonomi och ledarskap. Deltagaren får ett ordentligt kompetenslyft som ger direkt nytta för både deltagaren och arbetsgivaren. Utbildningen är unikt flexibel, det är möjligt att påbörja studierna upp till sex gånger per år. Studierna leder till 120 högskolepoäng och en högskoleexamen i företagsekonomi från Högskolan Väst. Examen är direkt påbyggnadsbar till Civilekonom. Välj att studera på plats i Stockholm eller på distans med FEIFLEX.

Läs mer och anmäl dig här

Publicerat den 12 april 2021