Sveriges mest transparenta fastighetsmäklare 2020

Robin Nyvall har varit registrerad fastighetsmäklare i drygt två år och har redan tagit emot ett flertal utmärkelser. Nyligen blev han utsedd av HittaMäklare till ”Sveriges mest transparenta fastighetsmäklare 2020”.

I slutet av 2018 slutförde Robin Nyvall, fastighetsmäklare på Alicia Edelman Fastighetsmäkleri, sina uppdragsstudier på Högskolan Väst via FEI. Efter det har han bland annat hamnat på listan för topp 5 mest rekommenderade mäklare i Stockholms län 2020, blivit nominerad av Hemnet som ett av årets stjärnskott 2019 samt fått utmärkelsen ”Sveriges mest transparenta fastighetsmäklare 2020” av HittaMäklare, en tjänst från statliga bolåneföretaget SBAB. Den sistnämnda baseras på att Robin har förmedlat 101 bostäder, fått in 101 rekommendationer och uppnår en kundnöjdhet på 100 %.

– Jag tycker det är en väldigt fin utmärkelse och det känns bra att så många rekommenderar mig som fastighetsmäklare. Det roligaste är att jag har lyckats uppnå en 100 procentig kundnöjdhet. Det handlar inte bara om slutpriset utan hela processen runt marknadsföring, strategi, fotografering, återkoppling och kommunikation. Jag är glad att jag fick utmärkelsen och känner att det ger ringar på vattnet, säger Robin.

Som fastighetsmäklare är det viktigt att se till både köparens och säljarens intressen i en bostadsaffär. Robin menar att man måste se köparen som en framtida kund. Om alla är nöjda när affären är avslutad kan det leda till att man får förtroende till att förmedla lägenheten igen när det är dags. Han delar även med sig av fler tips för att uppnå kundnöjdhet.

– För att varje bostadsförmedling ska bli framgångsrik måste man se varje uppdrag som en unik affär, vara ärlig mot sina kunder och inte lova något som man inte kan hålla. Oavsett var bostaden ligger så måste jag sätta mig in i det området och just den affären då ingen lägenhet är den andra lik. Har man samma process varje gång så kommer man inte uppnå samma kundnöjdhet.

Robin tycker som många andra att det är juridikkurserna från utbildningen som man har mest nytta av i sitt dagliga arbete som fastighetsmäklare. Speciellt nu när det är tider för deklarering av bostadsförsäljningar.

– Just nu är det deklarationstider och då är beskattningsrätten väldigt viktig. Jag får många frågor om deklarationen från mina tidigare kunder. Vilka avdrag får man göra, vad blir vinsten eller förlusten? Juridiken är jätteviktigt, den använder jag mig av varje vecka. Är man påläst på juridiken så är det betydligt lättare att skapa förtroende hos kunden. Det tar jag med mig mest från utbildningen, säger Robin Nyvall.

Vad innehåller en fastighetsmäklarutbildning?

Innehållet i en fastighetsmäklarutbildning bestäms av Fastighetsmäklarinspektionen men enskilda högskolor har möjlighet att sätta sin egen prägel på utbildningen genom att erbjuda särskilt fokus via de 22,5 hp som är valbara kurser inom något av huvudområdena.  I Högskolan Västs uppdragsutbildning i samarbete med FEI ingår som fördjupningskurser kvalificerad fastighetsmäklarjuridik och en kurs som är helt inriktad på förmedling av bostadsrätter. Därutöver finns det även en kurs i Försäljning, förhandling och dialogkonst.

Läs om Fastighetsmäklare 120 hp på FEI

Publicerat den 19 mars 2021