Angelica blev både ”Årets rookie” och ”Årets smartaste mäklare”

Angelica Brehmer arbetar som fastighetsmäklare på Mäklarhuset Vaxholm. I mars 2019 gick hon klart utbildningen Fastighetsmäklare 120 hp som Högskolan Väst ger i samarbete med Företagsekonomiska Institutet (FEI). Hon har varit registrerad fastighetsmäklare i mindre än två år och har redan tagit emot flera utmärkelser internt på Mäklarhuset.

Angelica tog nyligen emot utmärkelserna ”Årets rookie 2020” och ”Årets smartaste mäklare 2020” för Mäklarhuset. Den sistnämnda fick hon dessutom tillsammans med en av sina chefer, Robin Ivarsson.

– Det var jättekul! ”Årets rookie” har jag strävat efter, det var ett kvitto på allt hårt arbete jag lagt ner under året. När det gäller den andra utmärkelsen så arbetar vi väldigt smart digitalt. Vårt kontor ligger i framkant när det gäller det digitala och vi vill kunna erbjuda våra kunder så mycket som möjligt samt nå en bredare publik, säger Angelica Brehmer, fastighetsmäklare på Mäklarhuset Vaxholm.

Att Angelica hamnade på just Mäklarhuset var en slump. Hon var nyinflyttad i Vaxholm, googlade efter fastighetsmäklarbyråer och lyckades få en intervju. På Mäklarhuset fann Angelica en arbetsgivare som var villiga att satsa på hennes vision att bli fastighetsmäklare – de skickade henne på utbildning hos FEI och Högskolan Väst. Efter flera års erfarenhet inom försäljning och kundservice var det nu dags att bli fastighetsmäklare.

– Jag har alltid brunnit för kundnöjdhet. I mitt tidigare arbete som butikschef upplevde jag att resultatet av det hårda arbete jag lade ner inte gav mig någon ökad lön. Det var då jag förstod att provisionsbaserad lön skulle passa mig och mitt driv bättre. Jag insåg att fastighetsmäklare var mitt kall med en blandning av att vinna uppdrag, kundkontakt med både säljare och köpare, arkitektur, inredning och lön efter prestation – en perfekt kombination!

Förutom Angelicas utmärkelser så vann kontoret i Vaxholm ”Årets kontor 2020”. En laginsats där alla kollegor har en viktig roll.

– Vi har alla hjälpts åt med att bli ”Årets kontor”! Vår vd brukar säga att jag och min chef är Zlatan, men hela teamet kan inte vara Zlatan. Alla måste passa bollen till varandra och bidra med olika egenskaper, det är det som gör oss till ett väldigt bra team.

Fastighetsmäklare 120 hp är en så kallad uppdragsutbildning som finansieras av arbetsgivaren. Kunskapskraven är samma som på en vanlig högskoleutbildning. Angelica påpekar att det är viktigt att man har disciplin, sätter upp mål och håller sig i rätt fas när man går utbildningen.

– Att studera på FEI passade mig väldigt bra. Det jag gillade med upplägget var flexibiliteten att jag kunde göra allt på distans men även välja att vara på plats. Om jag missade en lektion fanns det bra möjligheter att ta igen inspelat material och komma ikapp. Jag var mammaledig och arbetade även parallellt med studierna, det var därför viktigt för mig att jag kunde styra min egen studietid på ett sätt som passade min vardag. Jag är jättenöjd med FEI och kunde inte ha fått det bättre.

Läs mer om uppdragsutbildningen Fastighetsmäklare 120 hp

Publicerat den 23 februari 2021