Nu tar Jessica nästa steg i karriären: ”Vill vara en del av en hållbar modebransch”

Digitaliseringen av modebranschen ställer nya kompetenskrav. För att hänga med i utvecklingen valde Jessica Fernström att studera BA (Hons) Fashion Management with Marketing på FEI, en nischad utbildning som är både akademisk och praktisk.

– Jag tror att ökad digitalisering, e-handel och marknadsföring kommer att innebära färre mellanled, som i sin tur påverkar de kostnader, distribution och försäljningskanaler som finns idag. Det kommer även ha stor betydelse i produktion då man kan optimera tillverkningen av kläder. Allt detta kan leda till en mer hållbar bransch och det är en utveckling jag vill vara en del av, säger Jessica.

Jag kände helt enkelt att jag befann mig i ett vägskäl arbetsmässigt och ville ta nästa steg i karriären. Då fick jag tips om utbildningen Fashion Management från Minna Engström Heino, som var rektor på Nordisk Designskola [nu Nordiska Textilakademin] som jag studerade vid 2006. Fashion Management vänder sig till personer som har studerat en tvåårig YH-utbildning eller motsvarande längd på högskola eller universitet.

Hösten 2020 började Jessica således studera BA (Hons) Fashion Management with Marketing på FEI. Utbildningen är en så kallad ”top-up” vilket motsvarar det tredje året i en treårig högskoleutbildning och resulterar i en kandidatexamen. Utbildningen ges idag i samarbete med Solent University i Storbritannien.

Tidigare har Jessica, utöver att ha studerat på Nordiska Textilakademin i Borås, även studerat på Tillskärarakademin Malmö samt på London College of Fashion.

Enkelt att delta digitalt

Fashion Management ges på plats i Stockholm och spanska Alicante, samt digitalt via FEI:s moderna distansutbildningskoncept, FEIFLEX. Detta har underlättat för Jessica som arbetar som District Manager på Cecil vid sidan om studierna.

 Jag deltar på distans och det fungerar väldigt bra, det känns som jag är fysiskt på plats i klassrummet. Det är väldigt praktiskt och gör att jag enklare kan planera och vara iväg på de jobbresor som krävs.

Jessica är klar med sin utbildning redan till sommaren 2021.

– Jag uppskattar verkligen möjligheten att snabbt och enkelt få aktuella branschkunskaper för att hjälpa både mig själv och branschen att ta nästa kliv, säger Jessica Fernström.

Läs mer om utbildningen här

Publicerat den 12 november 2020