Hybridutbildning från FEI bidrar till Västerviks kompetensutveckling

Campus Västervik erbjuder med start hösten 2020 YH-utbildningen Food & Beverage Manager tillsammans med FEI genom utbildningskonceptet FEIFLEX. Samarbetet är en del av projektet Campus i Småland 2030 och ett direkt resultat av efterfrågan från hotell- och restaurangbranschen i Västervik.

– För näringslivets kompetensförsörjning är det betydelsefullt att vi kan erbjuda specifika utbildningsinsatser på plats här i Västervik. Det bidrar till utveckling som gynnar både enskilda företag och Västervik som helhet, säger Elinor Nilsson, koordinator för eftergymnasial utbildning på Campus Västervik.

I projektet Campus i Småland 2030 arbetar campusen i Hultsfred, Vimmerby och Västervik för att stärka kunskapsutvecklingen och kompetensförsörjningen i norra Kalmars län. Campus Västervik fungerar som satellitort till FEI:s utbildning, som hålls i realtid med hjälp av digital teknik för hybridutbildning.

– Med FEIFLEX kan vi ge fler personer möjlighet att utbilda sig på plats i Västervik, samtidigt som vi kan anpassa antalet utbildningsplatser utifrån arbetsmarknadens behov. Vi vet att det är högt värderat att kunna studera lokalt och inte behöva resa långt för att ta del av kompetensutveckling.

Förutom Food & Beverage Manager har Campus i Småland 2030 ansökt om att vara satellitorter till ytterligare ett antal utbildningar tillsammans med FEI. Samtliga utbildningar är aktuella utifrån den lokala arbetsmarknadens förutsättningar och behov.

– När vi börjar samarbeta med utbildningsanordnare tittar vi framförallt på två saker – att utbildningen är av hög kvalitet, både innehållsmässigt och hur den paketeras, och att det finns möjlighet att anpassa upplägg efter lokala förutsättningar och näringslivets behov. Med FEI känner vi oss trygga med att båda dessa aspekter prioriteras och fungerar, säger Elinor Nilsson.

– Utbildning driver utveckling och det är viktigt att öka tillgänglighet till studier i hela landet. Vi är mycket glada över att vår moderna hybridmodell för utbildning, FEIFLEX, kan spela en viktig roll, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Om FEI:s teknik för hybridutbildning, FEIFLEX

FEIFLEX är ett unikt koncept som ger total frihet. Med FEIFLEX kombineras traditionell klassrumsundervisning och distansstudier med modern digital teknik. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur de väljer att studera; på plats i utbildningslokalen, från hemmet, kontoret eller på resan.

Lektionerna genomförs i dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Deltagarna kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om de vill vara på plats eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand.

Publicerat den 21 oktober 2020