Så tog Jessica en universitetsexamen på FEI:s top up-utbildning

Efter den tvååriga YH-utbildningen inom inköp ville 28-åriga Jessica Berggren ta nästa steg. Tack vare en top up-utbildning på FEI fick hon både bredare kompetens och en universitetsexamen.

– Utbildningen har gett mig möjligheten att arbeta på chefspositioner och högre befattningar, säger hon.

Jessica Berggren hade bara snuddat vid inköpsrollen. Ändå kände hon att det var ett yrke att utvecklas inom. På en tidigare arbetsplats hade hon som kundtjänstmedarbetare vid flertalet tillfällen haft direktkontakt med leverantörer och arbetat nära inköpsavdelningen.

– Jag insåg att en bra inköpare hade möjlighet att påverka hela företaget. Bra relationer med leverantörer ger bra inköp som i sin tur ger bra sortiment och lönsamhet för hela företaget. På samma sätt som sämre inköp kan ha motsatt effekt.

Första steget var till Nordiska Textilakademin, NTA, i Borås där hon studerade och genomförde den tvååriga YH-utbildningen Internationell inköpare. Efteråt kände Jessica fortfarande behov av att lära sig mer.

– Jag var intresserad av att kunna ta en chefsposition och fick tipset av rektorn på NTA att söka till FEI och deras påbyggnadsutbildning.

FEI:s top up-utbildningar i företagsekonomi och ledarskap samt mode och marknadsföring ges i samarbete med Solent University. Via utbildningen hittade Jessica ett sätt att både ta sina akademiska kunskaper till nästa nivå och samtidigt öka möjligheterna på arbetsmarknaden.

Med kurser inom bland annat varumärke, ledarskap och organisation kunde Jessica, tack vare samarbetet med det brittiska universitetet och i kombination med de tidigare YH-studierna, ta ut en universitetsexamen motsvarande en svensk kandidatexamen.

– Att ha en riktig universitetsexamen på cv:t öppnar fler karriärvägar vilket så klart betyder mycket.

Som boende i Bollebygd utanför Borås valde Jessica att läsa på distans med FEIFLEX vilket innebar att hon via datorn deltog i realtid på föreläsningar med kurskamraterna i Stockholm.

– Det innebar stor frihet och flexibilitet att utbilda sig direkt från hemmet. Dessutom fungerade tekniken smidigt och det var enkelt att hänga med.

I dag siktar Jessica på att göra karriär inom inköp, gärna inom mode. Kanske i Sverige, kanske någon annanstans.

– Inköp är ett globalt yrke och det faktum att hela kursen gavs på engelska var perfekt om man vill arbeta internationellt eller söka sig utomlands. Självklart skulle jag rekommendera FEI. Lärarna var bra och utbildningen innehöll allt jag sökte, säger Jessica Berggren.

Läs mer om utbildningarna här:

Publicerat den 8 oktober 2020