Adam slår alla mäklarrekord: ” Utan FEI hade jag inte varit så framgångsrik som jag är idag”

Fastighetsmäklare och entreprenör Adam Farhoumands framgång talar för sig själv. Sedan han blev klar med sin fastighetsmäklarutbildning via FEI/Högskolan Väst under 2018 har Adam vunnit utmärkelse efter utmärkelse, och idag har han 13 fastighetsmäklare som arbetar på det egna företaget Unik Fastighetsförmedling.

– Eftersom jag arbetade heltid hade jag varken tid eller lust att läsa upp betygen och söka in till en mer traditionell utbildning. FEI:s upplägg där en stor del av undervisningen sker online och på distans är fantastisk, säger Adam Farhoumand, vd och mäklare på Unik Fastighetsförmedling.

Adam arbetade som produktchef och hade personalansvar för över 300 personer men sökte efter en ny karriärväg. Efter att ha sålt bostaden med hjälp av en mäklarfirma och blivit missnöjd tänkte Adam att han kunde göra det jobbet bättre.

En enkel sökning på Google hänvisade honom till FEI och uppdragsutbildningen Fastighetsmäklare, som ges i samarbete med Högskolan Väst.

Fastighetsmäklarutbildningen är en uppdragsutbildning som förutsätter att en arbetsgivare står för avgiften. Adam trodde på sin nya framtid och gjorde ett unikt val, han startade ett eget företag som finansierade studierna.

–  Redan under studietiden rekryterade jag bolagets första registrerade fastighetsmäklare. Jag följde med på visningar och var med i förmedlingsprocessen, allt för att snabbt lära mig yrket.

Adam började studera i december 2016 och tog examen i juni 2018. Inom 36 timmar från det att han blev registrerad fastighetsmäklare hade Adam förmedlat det första objektet. Den kommande månaden förmedlade han elva objekt till, vilket ingen annan nyregistrerad fastighetsmäklare lyckats med tidigare.

–  Under studietiden räknade jag ner dagarna till examen och när jag var klar hade jag redan en färdig plan.

Är idag en av Sveriges mest rekommenderade fastighetsmäklare

På hittamäklare.se kan säljare betygsätta fastighetsmäklaren efter en färdig affär. Varje kvartal delar webbtjänsten ut utmärkelser inom kategorierna flest försäljningar, antal rekommendationer och den mest anlitade fastighetsmäklaren. Under Adams första kvartal som aktiv fastighetsmäklare tog han hem alla tre utmärkelser.

–  Jag har haft turen att vinna utmärkelserna sedan jag började arbeta som fastighetsmäklare och vill fortsätta vinna dem.

Företaget har växt snabbt och har idag 13 registrerade fastighetsmäklare, aktiva i Stockholms innerstad och Norrort. Målet är att bli störst i Sverige.

– Vårt sätt att arbeta är mer internationellt, exempelvis kan jag arbeta med säljare och min kollega med köpare och på så vis kan vi vända oss till säljare med redan färdiga intressenter och få en riktigt bra matchning.

Nu skickar Adam företagets anställda till FEI för att gå utbildningen till fastighetsmäklare.

–  Det är ett lätt val, FEI har ju hjälpt mig nå dit jag är idag, säger Adam Farhoumand.

Om Adam Farhoumand

Ålder: 34
Bakgrund: Produktchef, tränare och säljare på gym
Är idag: Grundare och vd på Unik Fastighetsförmedling som på två år vuxit från en till 13 registrerade fastighetsmäklare

Publicerat den 25 september 2020