”Påbyggnadsutbildningen på FEI öppnar dörrarna till världen”

26-åriga Sara Redelius har redan hunnit studera management, PR och public speaking på Santa Barbara City College i USA, tagit examen från YH-utbildningen Konceptutvecklare Event & Besöksnäring och jobbat på ett tivoli i Australien. Världen har alltid lockat och med FEI:s påbyggnadsutbildning, Top-up, finns alla möjligheter till en fortsatt karriär i Sverige eller utomlands.

– Jag älskar att resa och upptäcka nya platser, mitt mål har alltid varit att skaffa en internationellt gångbar utbildning, säger Sara Redelius.

Direkt efter studenten packade Sara väskorna för att upptäcka världen. Australien blev första stoppet där hon arbetade på ett tivoli. Därefter reste hon vidare till USA för att läsa på Santa Barbara City College en termin och sedan hem till Stockholm för att studera den tvååriga YH-utbildningen Konceptutvecklare Event & Besöksnäring IHM Business School.

– Det var jättekul och helt rätt för mig att plugga management, PR och public speaking i USA. Samtidigt ville jag gärna ha en internationell utbildning då det öppnar dörrar karriärmässigt.

Sara hörde talas om FEI och deras påbyggnadsutbildningar, så kallade Top-up degrees. I samarbete med brittiska universitet erbjuder FEI unika möjligheter för de som redan har en YH-utbildning omfattande minst två års studier. Påbyggnadsutbildningen innebär ett års heltidsstudier eller två års deltidsstudier och ger en bachelorexamen, motsvarande en svensk kandidatexamen.

– Det är en möjlighet som många kanske inte känner till. Utan FEI hade jag behövt läsa en hel utbildning på tre år utomlands, nu kan jag använda de YH-poäng jag redan läst i Sverige.

All undervisning på FEI:s utbildning sker på engelska, något som Sara trodde skulle bli en utmaning.

– Jag hade inte studerat affärsengelska tidigare, men kom fort in i det. Även om undervisningen i Santa Barbara var på engelska var uppgifterna mer praktiska och kretsade kring grupparbeten medan utbildningen på FEI inkluderade till exempel uppsatsskrivning. Nu kan jag ord som jag inte ens kan på svenska.

Sommaren 2019 tog Sara examen från FEI och fick jobb på företaget 7A i Stockholm som erbjuder kontors- och konferenslösningar. Där arbetar Sara som marknadskoordinator med ansvar för bland annat företagets hemsida, sociala medier och annonskampanjer.

– Jag är supertacksam över att ha ett jobb där hundra procent handlar om det jag studerat, säger Sara Redelius.

Publicerat den 5 juni 2020