Mose tog träningsdisciplinen in i mäklarstudierna

Disciplin, målsättning och uppföljning. Så ser Mose Karlssons crossfit-träning ut. Något han har tagit med sig till utbildningen Fastighetsmäklare 120 hp på FEI. Nu i december är han klar och har haft 100-procentig närvaro tack vare sin träningsdisciplin och den flexibla undervisningen.

– Jag hoppar inte över ett träningspass om jag inte har skadat mig eller är sjuk och det har varit på samma sätt när det gäller föreläsningar, säger han.

Under 16 månader har Mose Karlsson, 31, studerat Fastighetsmäklare 120 hp på FEI. Dessutom har han jobbat som trainee på Våningen Fastighetsförmedlings kontor i Lund. Först bodde han själv i en hyresrätt, bytte sedan till bostadsrätt för att till slut köpa ett eget hus. Och någonstans där upptäcktes intresset för mäklarbranschen.

– Redan när jag var 25 år köpte jag hus och när jag höll på med det växte intresset för mäklarbranschen, säger Mose och fortsätter:

– När jag letade efter hus var jag på en visning som Våningen Fastighetsförmedling arrangerade och jag har även sett många av deras bostadsannonser där intrycket har varit positivt. Jag gillade deras stil och upplägg. Dessutom tränade min nuvarande kontorschef också crossfit på en anläggning i Malmö och min uppfattning var att mäklaryrket verkade socialt och varierande. Man får både kontorsbiten och samtidigt vara ute och träffa folk, säger han.

Disciplinen som krävs för att bli en bra mäklare är densamma som krävs för att lyckas med studierna. Mose Karlsson har deltagit fysiskt på alla seminarier och tack vare FEIFLEX i stort sett alla webinarium.

– Det här med att vara målinriktad är avgörande. Disciplin, målsättning och uppföljning är mina styrkor, säger han.

Vad är den största lärdomen du fått under utbildningen?

– Juridiken och den allmänna avtalsrätten, hur avtal bildas, svarstid, väntetid och så vidare. Den biten har varit allra mest intressant och allmänbildande.

Vad har du för karriärmässiga mål som fastighetsmäklare?

– Just nu är det att bygga upp ett klientel och komma igång med att förmedla bostäder.

Hur ska du fira examen?

– Jag ska nog ut och äta något med klassen. Sedan en middag med min sambo också.

Fakta: Mose Karlsson

Ålder: 31 år
Bor: i Staffanstorp. Ursprungligen från Småland.
Nuvarande arbetsplats: trainee på Våningen Fastighetsförmedling.
Tidigare arbeten: inredningssnickare, personlig tränare och crossfit-tränare.
Tidigare utbildning: industriprogrammet på gymnasiet samt PT-utbildning.

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Utbildningen ges på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante (Spanien) eller på distans.

Publicerat den 18 december 2019