Daniels dröm om att starta eget börjar på FEI

Efter gymnasiet har Daniel Philipsson jobbat som säljare och account manager. Men drömmen är att i framtiden starta eget företag. Därför har han valt att studera utbildningen Företagsekonomi för icke-ekonomer på FEI.

– Den här utbildningen kan verkligen ändra ens position i arbetslivet, säger han.

I oktober 2019 började 23-åriga Daniel Philipsson läsa Företagsekonomi för icke-ekonomer på FEI. Utbildningen pågår i cirka nio månader och ger ett certifikat i företagsekonomi.

– Jag hade hört mycket bra om FEI och tyckte att det lät som ett intressant och enkelt val. Jag var ute efter mer bredd inom företagsekonomi. Med kurser som redovisning och analys får man en helt annan förståelse för ekonomi och hur företag är uppbyggda, säger Daniel som tidigare jobbat som account manager i drygt tre år.

Under gymnasietiden studerade han naturvetenskap på en internatskola i Sörmland. Sedan dess har fokus varit på arbete. Drömmen är att någon gång i framtiden bli egenföretagare. Men exakt inom vad återstår att se. Därför passade just företagsekonomi hans vision.

– Jag vill kunna starta eget och redan nu få bättre förståelse för företagsekonomi. Min säljbakgrund i kombination med företagsekonomi öppnar upp många möjligheter. Jag har tidigare jobbat som säljare och sålt olika produkter och system, men har inte haft 100 procent koll på hur det ekonomiska flödet ser ut, säger Daniel Philipsson och berättar om kursens potential för den egna karriärutvecklingen.

– Mitt tidigare jobb var jättekul, men det fanns inte så stora utvecklingsmöjligheter inom företaget. Just utbildning inom ekonomi kan få mig att komma vidare, kanske som försäljningschef eller i en roll där det krävs en bredare förståelse om ett företags uppbyggnad, ekonomi och redovisning.

Just nu har Daniel fullt upp med första kursen: Redovisning och analys. FEI erbjuder sina deltagare att studera på distans, men eftersom att han bor i Stockholms skärgård, har han följt undervisningen direkt från klassrummet.

– Det är trevligt att komma in till staden och delta på plats. Jag är van vid att pendla den sträckan då jag alltid jobbat i centrala Stockholm.

Hur har du haft det hittills?

– Jag tycker det är toppen på FEI. Verkligen ett trevligt bemötande och bra kursledare. Mot slutet av dagen sitter man där och är lite rörig i huvudet av allt nytt, men man lär sig otroligt mycket.

Fakta: Daniel Philipsson

Ålder: 23 år
Bor: på Ingarö, Stockholms skärgård.
Tidigare arbete: bland annat som account manager.
Tidigare utbildning: naturvetenskaplig gymnasial linje.

Publicerat den 5 december 2019