Förmedlade 20 bostäder första månaden efter examen

Sundsvalls nästa stjärnmäklare heter Ayhan Yagci. En månad efter fastighetsmäklarexamen hos FEI hade han redan förmedlat 20 bostäder – nu vill han öka takten.

– Mitt första objekt togs bort före visning, det var kul att få en bra start. Nu är målet att förmedla över 300 bostäder om året, säger Ayhan Yagci, mäklare i Sundsvall och tidigare deltagare på FEI.

Som 20-åring började Ayhan sälja försäkringar på ett försäkringsbolag och blev årets säljare samtliga fyra år han arbetade där. Men drömmen om att bli mäklare har alltid funnits. Via en bekant träffade han Hampus Jonsson på Norrlandsmäklarna och fick anställning. Hampus såg snabbt Ayhans stora potential och tillsammans hittade de FEI:s uppdragsutbildning som ges i samarbete med Högskolan Väst.

– Jag har jobbat som mäklare i Stockholm i många år och kan branschen. När vi letade efter en utbildning för Ayhan kände jag direkt igen FEI, säger Hampus Jonsson, grundare av Norrlandsmäklarna.

Livesända lektioner på distans

En stor fördel med FEI var möjligheten att läsa fastighetsmäklarutbildningen på distans.

– I Sundsvall finns ingen lokalt arrangerad fastighetsmäklarutbildning, jag hade blivit tvungen att flytta till Gävle. Och det ville jag verkligen inte. Hos FEI kunde jag läsa hemifrån och delta på lektioner i realtid med hjälp av FEIFLEX, säger Ayhan Yagci.

Fastighetsmäklarutbildningen är flexibel och går att läsa på 16-21 månader. Ayhan ville snabbt komma ut i arbetslivet och valde den kortaste tiden.

– Tack vare studieupplägget på FEI gick det både snabbt och bra. Annars hade jag suttit i skolbänken ett halvår till, eller ännu längre, och inte varit där jag är idag.

Ayhan hyllar speciellt lärarna.

– Man får hela tiden ett bra och seriöst bemötande. Sedan gillade jag kursupplägget och FEIFLEX fungerade jättebra. Jag är väldigt tacksam för tiden på FEI.

Snart uppe i 100 objekt

Framgångarna efter studietiden kom snabbt. 30 dagar efter examen hade han förmedlat 20 objekt och idag, drygt 4 månader senare, är han uppe i nästan 100 förmedlade lägenheter och hus. Hans arbetsgivare Hampus har bara gott att säga om Ayhan.

– Ayhan har ett enormt driv och ser affärsmöjligheter överallt. Att vara mäklare är en livsstil, något som verkligen passar honom. Jag kan varmt rekommendera FEI som gjorde Ayhan väl förberedd för arbetslivet. Han visade framfötterna snabbt och gjorde succé, säger Hampus Jonsson.

– Jag kan absolut tänka mig att läsa mer på FEI i framtiden. Men nu är det fokus på livet som mäklare, som jag älskar. Jag är Sveriges hungrigaste mäklare och vill visa att det går att förmedla 300 bostäder om året, säger Ayhan Yagci.

Fastighetsmäklare på FEI

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Utbildningen ges på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante (Spanien) eller på distans.

Publicerat den 19 November 2019