Civilekonom 60 hp – en bra investering inför framtiden

Filip Gröholt, 23 år, brinner för försäljning, service och kundkontakt. Han arbetar som fastighetsmäklare på Mäklarringen där han förmedlar både villor och lägenheter. Parallellt med det går han Civilekonom 60 hp på FEI för att kunna nå nya höjder i karriären.

Efter utbildningen till fastighetsmäklare på FEI valde Filip att läsa Civilekonom 60 hp. Han får på så sätt en kandidatexamen och ökar sin kompetens för att bli konkurrenskraftig i mäklarbranschen.

– Jag trivs i denna skolan, det är en flexibel undervisning som ger mig möjligheten att studera och arbeta samtidigt. Om man vill starta eget eller vill bli franchisetagare tror jag att det är bra att ha något mer att stå på. En kandidatexamen på 180 högskolepoäng ser jag som en bra investering inför framtiden, säger Filip.

Filips bästa studietips är att man ska strukturera upp och planera studierna väl. Det är även viktigt att delta på föreläsningarna antingen live eller i efterhand för att hänga med i rätt tempo. Hans planer är att inom fem år vara delägare på ett mäklarkontor, gärna inom Mäklarringen.

– För att bli mäklare måste man tycka om människor, vara serviceorienterad och älska att arbeta hårt. Tror man på det så kommer det att ske, avslutar Filip Gröholt.


Om utbildningarna

Båda utbildningarna är uppdragsutbildningar som ges av FEI Företagsekonomiska Institutet i samarbete med Högskolan Väst.

Fastighetsmäklare 120 hp vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.
Läs mer här

Civilekonom 60 hp vänder sig till mäklarföretag som vill vidareutbilda redan registrerade mäklare – en fördel på en konkurrensutsatt marknad.
Läs mer här

Publicerat den 8 oktober 2019