Anton Lindström: ”Min mest intensiva pluggperiod är nu!”

Hej Anton, sommaren närmar sig! Ska det bli skönt med lov och studieuppehåll eller kommer du att sakna pluggandet?

– Alla som studerar ser nog fram emot sommarlovet, att få en skön paus under de varmaste månaderna och vila hjärnan lite. Men min paus kommer att vara något kortare eftersom min mest intensiva pluggperiod är nu före uppehållet. Sista tentamen före sommaren är 8 juli, sedan har jag lov fram till augusti.

I början av Mäklarresan beskrev du dig som en ”kan inte sitta still”-personlighet. Hur har det fungerat att studera?

– Eftersom jag har tagit på mig mer jobb under studietiden, av ekonomiska skäl, så har min ”inte sitta still”-personlighet funkat väldigt bra. Jag har också ändrat lite i min studieteknik och kör väldigt korta sittningar med många pauser för att kunna bibehålla fokus när jag väl läser.

Har du några särskilda knep för att koncentrera dig?

– Jag jobbar mer med förberedelser, enkla saker som att lägga mig i tid på kvällarna eller att ta många korta pauser.

Du sportar mycket, har du några speciella ritualer som ”tur-sockar” eller liknande?

– Haha, nej jag har aldrig varit riktigt vidskeplig av mig på det sättet. Däremot kan jag bli ganska peppad av att sätta mig någon dag före tentamen och repetera eller förklara det jag ska tentera för någon vän. Det ger mig bekräftelse på att jag har koll på ämnet och gör mig redo.

Är det något under den här resans gång som inte varit som du tänkt dig?

– Jag hade inte förväntat mig att få så bra relationer med mina studiekompisar eftersom jag läser största delen av utbildningen på distans. Det är något jag är jätteglad över och hoppas på att kunna bibehålla kontakten när vi kommer ut i arbetslivet, även om vi inte skulle bli kollegor.

Vad har varit roligast hittills?

– Jag gillar att samlas inför ett seminarium eller en tentamen och träffa alla jag läser med. Det är så många personer man gillar, till exempel Maud och Sammy som styr “FEI-skutan” i Göteborg och ser till att tekniken och allt runt lektionerna funkar, och pluggkompisarna som man har hållit ihop med sedan dag ett.

Och den största överraskningen?

– Det språk som delar av våra svenska lagar är skrivna på. Vi har en hel del väldigt gamla lagar som är skrivna i gammalsvenska och det är intressant att höra läraren förklara hur man ska tolka dem.

Vad ser du mest fram mot under sommaren?

– Att få åka hem till Västerås, hälsa på släkten och segla på Mälaren. Segling är ett av mina största intressen.
 
Ålder: 24 år
Bor: I Göteborg
Arbetar på: Bjurfors i Göteborg
Egenskaper: Ambitiös med ”kan inte sitta still”-personlighet
Därför passar jag som mäklare: ”Jag är väldigt förtroendeingivande och ansvarstagande. Dessutom älskar jag att prata och hjälpa människor. Jag vill vara den som hjälper folk med deras troligtvis största affär i livet på ett tryggt och professionellt sätt.”

Publicerat den 3 June 2019