Fashion Management, ny internationell universitetsutbildning från FEI

I september 2019 lanserar FEI Företagsekonomiska Institutet en ny universitetsutbildning för de som vill göra framgångsrika och hållbara affärer i den globala modebranschen. Studierna genomförs i samarbete med FEI:s brittiska samarbetsuniversitet och leder till examen på kandidatnivå Bachelor of Arts (Honours) Fashion Management with Marketing.

– Modebranschen är redan en av Sveriges större exportnäringar som går mot ökad internationalisering och fokus på hållbarhet, digital marknadsföring och e-handel. Därför har vi tagit fram en utbildning som är skräddarsydd både för de som idag är i branschen och andra som är intresserade av en karriär inom mode, säger Magnus Rolf, vd FEI.

Universitetsutbildningen Fashion Management som FEI nu lanserar i samarbete med det brittiska universitetet Solent University, Southampton, är en så kallad top up-utbildning. De som har en YH-utbildning får en kandidatexamen efter fullföljd utbildning, och de som redan har en högskoleexamen kan tillgodoräkna sig två av tre år och få ytterligare en kandidatexamen.

– Fashion Management with Marketing, vänder sig till alla som siktar på en chefsbefattning eller annan nyckelroll i modebranschen. Utbildningen fördjupar ämnen som transformation från handel till e-handel, och alla kurser har fokus på digital marknadsföring, e-commerce och hållbarhetsfrågor.

Med FEI:s digitala klassrumsteknik FEIFLEX går det att läsa utbildningen på flera olika sätt – i FEI:s smarta klassrum på FEI Vercity Nacka, i Stockholm, eller utomlands på FEI Alicante, Spanien, samt online och i realtid på distans från vilken plats som helst i världen.

– Utbildningen har mycket duktiga lärare, bra och relevant innehåll, akademisk förankring och praktisk tillämpning. En brittisk examen är godkänd av Universitets- och högskolerådet, UHR, och är i högsta grad gångbar internationellt.

Hela utbildningen genomförs på engelska, den går både på heltid och för de som vill arbeta parallellt med studierna, på deltid.

– Fashion Management with Marketing är avgiftsbelagd och det finns flera förmånliga finansieringsmöjligheter samt möjlighet att söka studiemedel från CSN, säger Magnus Rolf.

Läs mer om utbildningen här.

Läs mer om Solent University, Southampton.

Vill du veta mer? Anmäl dig till nästa informationsmöte här.

Publicerat den 24 April 2019