”Segern är inom räckhåll”

Adam Frostelind börjar se slutet på utbildningen till fastighetsmäklare hos FEI, där han började i februari 2018. Med vinnarskalle och smart studieteknik satsar han nu helhjärtat på en stark avslutning.

Hej Adam, du har spelat mycket innebandy, hur har det hjälpt dig i studierna?

– Jag har med mig att även motgångar kan skapa något bra. Det har inte alltid gått som på räls i serier och cuper, men fortsätter man att kämpa så går det alltid framåt. Just nu känns det som att jag är i mitten av matchen och satsar på att göra en avslutning man sent kommer glömma. Segern är inom räckhåll!

Har du fått användning av din vinnarskalle i utbildningen?

– Mycket! När jag har fått tillbaka svar på tentamina och märkt att någon har fått ett bättre resultat än jag själv har det sporrat mig att lägga ännu mer tid och kraft för att vara bäst på nästa tentamen.

Höjdpunkten hittills?

– Jag kan nog ärligt säga att det var när jag fick tillbaka den första tentamen och insåg att jag hade klarat den. Den känslan bär jag fortfarande med mig.

Hur gör du för att koncentrera dig när du studerar hemifrån?

– Jag försöker schemalägga min studietid i förhand. Eftersom jag jobbar heltid är det viktigt att sätta av tid på kvällar och helger där jag faktiskt kan sätta mig ner och läsa böckerna eller kolla på föreläsningar. Jag har fått rannsaka mig själv lite när det gäller min tid på sociala medier, med hjälp av appar och inställningar på telefonen har jag minskat den. På så vis kan jag lägga mer fokus på plugget!

Varför skulle du rekommendera just den här utbildningen till en kompis?

– Den är otroligt flexibel och du får lära dig själv att ta ansvar utöver det vanliga. Man växer helt enkelt som person.

Vad ser du mest fram mot i vår?

– Det kommer bli en intensiv vår och sommar för oss i klassen med många utmanande kurser, det gör att jag ser fram mot att få testa lite nya studietekniker jag lärt mig.

Den 24 maj är det tentamen i fastighetsrätt, hur peppar och preppar du?

– Jag brukar ta någon dag ledigt innan tentamina för att verkligen gå igenom och repetera allt vi lärt oss. Innan dess försöker jag också vara med live med FEI FLEX och heldagsseminarium.

Hur belönar du dig själv efter färdig tentamen?

– Eftersom min flickvän också studerar brukar vi fira tillsammans med att gå ut och äta, eller hitta på något roligt, när vi har klarat av något stort i plugget. Det är skönt att fira ihop med någon annan när man klarat av något tufft!

Vad ser du mest fram mot inför sommarlovet?

– Det blir mycket plugg i sommar, så jag ser fram mot tentamenssvar och varma kvällar, inte svårare än så!

Adam Frostelind

Ålder: 21 år.
Bor: Göteborg.
Arbetar på: Bjurfors i Göteborg.
Tre ord som beskriver min mäklarresa hittills: Intensiv, lärorik och utvecklande.

Om utbildningen

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI och Högskolan Väst.
Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Publicerat den 17 April 2019