”I år skriver jag min sista tentamen!”


Hej Jessica, nu har du kommit halvvägs i utbildningen, grattis! Börjar du se ”ljuset i tunneln”?

– Ja, det gör jag! Det är faktiskt under 2019 som jag skriver min sista tentamen. Ett år har gått fortare än jag trodde. Men samtidigt som jag bara vill bli klar är det väldigt kul att fortfarande lära sig nya saker.

Hur gör du för att koppla av?

– Jag försöker gå till gymmet någon morgon i veckan innan jobbet och tar ibland en löptur på kvällen. Att träna och vara utomhus gör att jag rensar tankarna och orkar ta nya tag. Sedan sköter jag min häst på kvällar och helger också. För det mesta försöker jag ha större delen av helgen fri för att hitta på roliga saker med vänner och familj. Det är viktigt att vara helt ledig ibland!

Vilka är dina bästa studieknep för att få lugn och ro?

– Att avsätta tid för plugg i förväg. Då vet jag när veckan börjar vilka dagar eller tider jag ska plugga. Eftersom jag inte jobbar heltid bokar jag in en heldag i veckan för studier.

Har du någon särskild liten “studieritual”?

– Att starta varje morgon med en kopp nymalen espresso. Sedan sitter jag och pluggar med min laptop på vårt kontor hemma. Det har funkat så bra hittills att jag inte vill bryta ett vinnande koncept!

Vad är det viktigaste du lärt dig för ditt framtida arbetsliv som mäklare?

– Kursen som handlade om försäljning, förhandling och dialogkonst, men även den om byggnadsteknik, har varit de roligaste kurserna. Annars tycker jag att det bästa är snacket med klasskompisarna efter tentamen och när man får användning för det man lärt sig i praktiken.

Vad ser du mest fram emot under våren?

– Det är nog känslan efter att jag har skrivit tentamen i Fastighetsrätt. Den är en av få kurser som är 15 hp, de flesta är 7,5 hp. Kursen har redan börjat och pågår ända till 24 maj. Även om den är omfattande så känns den väldigt viktig att ha med sig och det ska bli kul att lära sig! Jag ser också fram emot att få göra en del praktik.

Jessica Björkqvist

Ålder: 31 år.
Bor: Ulricehamn.
Arbetar på: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Borås.
Intresse: Hästar, träning, resa och vänner.
Tre ord som beskriver min mäklarresa hittills: ”Allmänbildande, disciplinerad och intensiv!”

Om utbildningen

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Publicerat den 8 mars 2019