FEI välkomnar till Controllerdagen 2019 i Uppsala

Sveriges främsta forskare och praktiker inom ekonomi- och verksamhetsstyrning samlas 3 april 2019 på Universitetshuset i Uppsala. Årets upplaga av Controllerdagen tar bland annat upp ämnen som ”Passion som drivkraft” och ”Förändringar av ekonomens roll och kompetens” på schemat.

– Controllerdagen är ett unikt forum för idéutbyte och samtal med möjligheten att knyta nya kontakter. Att bidra till den företagsekonomiska utvecklingen är viktigt för FEI, vi är stolta sponsorer för sjätte året i rad, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Controllerdagen arrangeras av Ekonomistyrningsforum vid Uppsala universitet och riktar sig till alla som leder, driver och utvecklar organisationer. Under en heldagskonferens samlas landets främsta forskare och praktiker inom ekonomi- och verksamhetsstyrning för att diskutera aktuella ämnen.

I år är temat ”Fronten inom styrning och verksamhetsutveckling” med diskussionspunkter som ”Ledarskap i en decentraliserad organisation”, ”Framgångsrik styrning av kommunal verksamhet” och ”Förändringar av ekonomens roll och kompetens”.

– Det stimulerande samtalet av ekonomistyrningens kärnfrågor och dagsaktuella frågor gör att vi kan utveckla våra organisationer ännu bättre till att hantera utmaningar såväl idag som i framtiden, säger Einar Iveroth, docent och universitetslektor på Uppsala universitet.

Talare på konferensen är bland andra Karin Apelman, generalsekreterare och vd på FAR, som diskuterar hur ekonomens roll och kompetens kommer att förändras och Palle Lundberg, stadsdirektör på Helsingborgs stad som fått utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun 2017, som pratar om hur kommunen arbetar för att hålla en hög kvalitet på sina tjänster.

Anders Dewoon från New Business Solutions, Scania Group pratar om styrningsutmaningar inom Scanias ekosystem och entreprenören Annika Meinhardt berättar om hur arbetet med vision och värdegrund ger ovärderliga verktyg i ledarskapet.

– Controllerdagen ger goda praktiska exempel och de senaste forskningsrönen så att vi kan utveckla och föra vidare det intellektuella samtalet. Dessutom ger nätverkandet värdefulla kontakter både från näringsliv och offentlig sektor, säger Einar Iveroth.

Anmäl dig till Controllerdagen 2019 hos FEI och få 25 procent rabatt, ordinarie pris 2 750 kr.

Läs hela programmet för Controllerdagen 2019 här.

Till anmälan!

Publicerat den 8 mars 2019