Videoföreläsningar gör studier möjliga

Denna höst påbörjade jag min F&B Managerutbildning, en Yh-utbildning där man kan medverka fysiskt alternativt följa föreläsningarna online via videolänk. Det sistnämnda är ett flexibelt sätt att kunna delta trots avstånd eller om man vill titta på föreläsningarna i efterhand.

Jag fick upp ögonen för denna utbildning då jag arbetat inom hotell- och restaurangbranschen i hela mitt yrkesverksamma liv, främst inom kök och evenemang. Med ett brinnande intresse för mat och dryck samt att utvecklas och att komma längre har hittills denna utbildningen förverkligats med stöd av grundläggande och relevanta lärdomar.


Första mötet

Första mötet som studerande representant i ledningsgruppen var oerhört angenäm med tanke på den välrenommerade skaran deltagare; Malin Franck, Alice von Geijer, Patrick Olsson, Ulf Wagner, Martin Wiholm och vår utbildningsledare Fredrik Önrup. Det värmde i hjärtat att de var engagerade och delaktiga till att bidra med sina tankar och idéer kring att just denna utbildning ska ligga i framkant samt resultera i ökad kompetens i branschen.

En mycket bra möjlighet är just att ta steget till att börja studera och utveckla sina kunskaper, från driv och engagemang till att knyta nya kontakter som leder till goda yrkesmöjligheter. Föreläsningarna är två-tre dagar i veckan, vilket fungerar bra att kombinera med arbete. Den 18 veckor långa praktiken är förlagd på 40 timmar i veckan varav åtta timmar avsedda för examensarbete.

Inspirationskälla

Nästa år ska min klass åka upp till huvudstaden för att delta på presentationerna av Stockholmsklassens examensarbeten. Det ska bli spännande att höra mixen av erfarenheterna med tanke på att några av dom gjort sin praktik i Thaiwoo, Svalbard, England, Chamonix och flera andra ställen både nationellt och internationellt. Det blir en stor inspirationskälla till mina egna val nästa år.

I helhet var det ett mycket trevligt, energiskt möte som andades optimism och framtidstro. Förhoppningsvis kan vi som går utbildningen ge något tillbaka till ledningsgruppen genom att vara anställningsbara från dag ett efter examen. Det bästa av två världar är att få vistas kring en mängd framstående proffs i ledningsgruppen, samtidigt som de lärare vi har ger oss en bred och lärorik start i en bransch som tar emot oss med öppna armar.

Lina Svensson, student
Food and beverage manager
Företagsekonomiska Institutet, Göteborg

Publicerat den 16 januari 2019