Tanya fick jobb på Gullers Grupp före examen: ”Inom event är du först på plats och sist att gå”

Politikerveckan i Almedalen 2018. Åtta dagar fulla av inspirerande möten, seminarier och evenemang. Bakom kulisserna hittar du Tanya Mineur, en av veckans många eventansvariga. Hon arbetar på Gullers Grupp som projekt- och produktionsledare, med ansvar för planering och budgetering till att utföra eventet på plats. Som hon själv uttrycker det: ”Först på plats och sist att gå.” Hon har också läst Corporate Events på FEI.

– Ett event kan skapa lycka i ett bröllop, ena ett skadat företag med rätt verktyg på en kickoff eller markera en ståndpunkt i form av debatter eller parader. Oavsett vad är människorna och deras känslor och tycke i centrum, och att få vara en del av det är otroligt givande, säger Tanya Mineur.

Människor har alltid intresserat Tanya, hon har tidigare arbetat som bland annat florist, lärare, inom restaurang, monterat marinmotorer och som affärsutvecklare på Picadeli. När hon väl tog beslutet att läsa en eventutbildning föll valet på FEI.

– FEI hade den flexibilitet och de kurser som intresserade mig. Jag studerade mest på plats i Stockholm, det gav mig mycket att få diskutera mig fram till svar och bli ifrågasatt. Det bästa var att ha föreläsare som också är branschutövare, att få ta del av deras erfarenhet, tips och trix.

Fick jobb redan innan examen

Redan en månad innan examen, våren 2018, fick Tanya jobb som projekt- och produktionsledare på kommunikationsbyrån Gullers Grupp i Stockholm. Här planerar hon stora som små event och var med i projektgruppen för Gullers egna mingel under Almedalsveckan 2018.

– En av höjdpunkterna var att visa VM-fotbollsmatchen Sverige – Mexiko på en megaskärm i en gammal slottsruin. Sverige överraskade ju oss alla och gick vidare till åttondelsfinal, vi lyckades snabbt ställa om och på bara några dagar få ihop allt för att kunna visa matchen. Det var en otrolig upplevelse att få se så många människor med olika bakgrunder, olikheter, tankesätt och positioner i samhället förenas under ett och samma event och som firade och jublade.

I hennes roll som projektledare ingår att hantera budget, produktionsscheman, fakturering och kundkontakt – all planering inför eventet. När det väl är dags är Tanya med på plats och utför alla uppgifter som behövs.

– Tiden på FEI och utbildningen gav mig ryggraden jag behöver för att utföra mina arbetsuppgifter. Jag känner mig förberedd, men ”färdig” blir jag nog aldrig. Jag jobbar ju som sagt med människor, och så länge människan förändras är min utbildning aldrig över.

Tanya ser ljust på framtiden som projektledare.

– Jag ser fram emot att tillsammans med duktiga kollegor styra ihop fler event. Hoppas vi ses i Almedalen nästa år! säger Tanya Mineur, projekt- och produktionsledare på Gullers Grupp.

 

Om Corporate Events
FEIs Corporate Events-utbildning är en yrkeshögskoleutbildning på 400p som kan läsas på plats eller på distans. Här får du färdigheter inom att planera, arrangera, leda och genomföra event inom olika branscher. I utbildningen ingår en 23 veckor lång Lärande i arbete-period. Läs mer här.

Publicerat den 14 september 2018