Karriärsatsningen: ”FEI FLEX gör att jag kommer få ihop livet med jobb, familj och civilekonomstudier”

Artikelserie – följ Martins studier till civilekonom

Det är svårt att få tiden att räcka till med två döttrar på 3 och 5 år och ett hektiskt jobb som säljare med många resor. Trots det vågar ändå Martin Jansson att vidareutbilda sig och satsa för framtiden, tack vare FEI FLEX.

– Jag kommer att kunna ta ikapp det jag eventuellt missat om det skulle komma en stressigare jobbperiod!

Martin Jansson jobbar som säljare på ljusteknikföretaget Helvar i Stockholm. Hans ambitioner är att få mer ansvar och stiga i karriären, därför ska han under 17 månader läsa Civilekonom 60 hp på FEI. En påbyggnadsutbildning för FEIs utbildningar Fastighetsmäklare, Marknadsekonom och Redovisningsekonom (eller annan motsvarande högskolebakgrund).

Varför vill du läsa till civilekonom?

– Det är en bred utbildning som ger fördjupade kunskaper inom ledarskap och företagsekonomiska ämnen och en översiktskurs inom juridik. Problemlösning och högt affärstänkande intresserar mig och är viktiga faktorer för att jag ska kunna bidra på högre företagsnivå samt vara trygg i en ledande roll i framtiden.

Hur kom det sig att du valde FEI?

– Det var ett enkelt val eftersom FEI FLEX-upplägget gör det möjligt för mig att arbeta samtidigt som jag studerar, vilket gör att jag kan få ihop livet med familj och barn. Arbetsmässigt kan jag föreslå strategier och insatser som skapar värde för våra kunder redan från dag ett. Dessutom är det en bra trygghet och kvalitetssäkring att FEIs utbildning ger högskolepoäng.

Martin läser Civilekonom 120 hp på FEI

Har du läst något på FEI tidigare?

– Ja, jag har läst Marknadsekonom DFEI 120 hp på FEI för några år sedan. Genom att läsa Civilekonom 60 hp får jag fördjupa mig ytterligare i de företagsekonomiska ämnena.

Vad hoppas du få ut av utbildningen?

– Fördjupade kunskaper inom företagsekonomi, personalfrågor och företagande. Förhoppningen är att kompetensutvecklingen ska göra mig bredare i mitt kunnande och att jag på så sätt kan bidra på ett effektivare sätt.

Vad ser du mest fram mot?

– Att kunna följa undervisningen var än i världen jag befinner mig, eftersom jag reser en hel del både i jobbet och privat. Det är också bra att jag kan repetera i efterhand med hjälp av de inspelade lektionerna. Jag ser också fram mot att kunna vara på plats så ofta som möjligt, eftersom FEI i Stockholm har fina lokaler, trevlig personal och du träffar många personer i samma situation som dig själv. Det är ett härligt nätverkande!

Hur ser du på att kombinera ditt jobb med studier?

– Det är såklart hektiskt, men genom FEI FLEX vet jag ju att jag kan ta ikapp det jag eventuellt missat om jag har det stressigare med jobb i perioder.

Vilka planer har du för framtiden?

– Jag vill absolut fortsätta arbeta med försäljning. Om fem år hoppas jag ha en mer ledande roll i företaget och kunna bidra på ledningsnivå med de erfarenheter och den kunskap jag byggt upp.

 

Martin ska under 17 månader läsa Civilekonom på FEI – följ hela hans resa på fei.se.

 

Om Civilekonom – påbyggnad för ekonomer & fastighetsmäklare 60 hp

Utbildningen vänder sig till dig som vill utöka företagsekonomikunskaperna och bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Den ges på plats i Stockholm och på distans med FEI FLEX och leder till filosofie kandidat-examen vid Högskolan Väst som uppfyller Civilekonomernas medlemskrav. Läs mer om utbildningen här.

Publicerat den 8 augusti 2018