Seminarium i Almedalen: Hur ser framtidens högre utbildning ut?

Majoriteten av de barn som idag går i lågstadiet kommer ha ett yrke som det saknas utbildning för. Samtidigt är kompetens och kunskap allt mer en färskvara, utbildning måste utvecklas. Tillsammans med VERCITY och Nacka kommun diskuterar vi framtidens utbildning i Almedalen.

– Vercity är ett initiativ av Nacka kommun och Sveriges första galleria för högre utbildning, ett spännande projekt om framtidens lärande. Nu tar vi frågan till Almedalen för att tillsammans med både näringsliv och politiker bana vägen för hur vi moderniserar lärandet i skola och arbetsliv, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Medverkar gör Ante Runnquist, head of learning bildningskvarteren i Nacka Kommun, Klara Adolphson, medgrundare till Decoding X, Jannie Jeppesen, vd Swedish EdTech Industry, Malin Påhls Hansson, ordförande i Saco Studentråd och Pär Lager, ordförande Almega Utbildningsföretagen.

– Utbildning ska vara inkluderande och behöver moderniseras. Sverige ligger redan i framkant som kunskapsland, det ska vi fortsätta vara för att hålla företag och arbetsgivare konkurrenskraftiga på en internationell marknad, säger Magnus Rolf.

Seminariets titel: Hur ser framtidens högre utbildning ut?
Arrangör: FEI Företagsekonomiska institutet, Nacka kommun, Nackademin, AcadeMedia, RISE Research Institutes of Sweden
Dag: 2 juli 15:30–16:30.
Plats: Tunnbindaregatan 7.

 

Läs om FEIs tidigare år i Almedalen.

Publicerat den 1 juli 2018