Seminarium i Almedalen: Hur gör vi livslångt lärande möjligt?

För att skapa rätt förutsättningar för ett livslångt lärande behöver dagens utbildningar moderniseras. Hur gör vi detta, vilka behov finns och vilken teknik behövs? FEI och Högskolan Väst bjuder till seminarium i Almedalen.

– Kompetensutveckling behöver ske kontinuerligt och i samverkan med arbetslivet. Flexibla utbildningar skapar förutsättningar för både individer och Sveriges näringsliv att bli internationellt konkurrenskraftiga, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Hur kan näringsliv, organisationer och lärosäten stödja regeringens arbete för att skapa ett livslångt lärande? Hur kan arbete och lärande fungera ihop på bästa sätt? Det är några av frågorna som diskuteras på seminariet i Visby 2 juli.

Medverkar gör Jan Theliander, prorektor Högskolan Väst, Jannie Jeppesen, vd Swedish EdTech Industry, Johan Winsborn, kvalitets- och auktorisationschef Almega Utbildningsföretagen och Peter Hellberg, vice ordförande Unionen.

– Här är både arbetstagare och arbetsgivare representerade, tillsammans med utbildningsväsendet. Vi ser fram emot intressanta diskussioner och lärdomar, säger Magnus Rolf

 

Seminariets titel: Vilka vägar finns för att möta framtida behov av livslångt lärande?
Arrangör: FEI- Företagsekonomiska institutet, Högskolan Väst.
Dag: 2 juli 13.00–13.45.
Plats: Tunnbindaregatan 7.

 

Läs om FEIs tidigare år i Almedalen.

Publicerat den 29 juni 2018