Välkommen till Controllerdagen 2018, 19 april

Det börjar dra ihop sig för Controllerdagen 2018, årets stora event för de som arbetar med ekonomi- och verksamhetsstyrning. Den 19 april samlas Sveriges ledande praktiker och forskare på Norrlands Nation vid Uppsala universitet för att diskutera aktuella ämnen som digitalisering, Artificiell Intelligens och hållbarhet.

– Controllerdagen är ett perfekt forum för idéutbyte och samtal och ett unikt tillfälle att knyta värdefulla kontakter. FEI vill bidra till den företagsekonomiska utvecklingen, därför är vi stolta huvudsponsorer för femte året i rad, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Controllerdagen arrangeras av Ekonomistyrningsforum vid Uppsala universitet och är en heldagskonferens där landets främsta forskare och praktiker diskuterar heta ämnen. I år handlar det bland annat om Artificiell Intelligens (AI), controllerns viktiga roll i förändringsarbete samt styrningens utmaningar i digitaliseringens tidevarv.

– Här finns en mix mellan näringsliv och offentlig sektor där ledare och experter möts för att samtala om både problem och möjligheter med framtidens styrning, säger Einar Iveroth, docent och universitetslektor på Uppsala universitet.

Några av talarna som medverkar är Annika Wallenskog, chefsekonom på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting), Leila Karchaoui, affärsutvecklare, financial controller och tidigare redovisningschef på Kronans Apotek, Maria Mähl, director på Arabesque Partners och arbetar med fokus på hållbarhet och Göran Lindsjö, rådgivare inom strategiska AI-frågor.

– Controllerdagen är en unik möjlighet att ta till sig information från fronten för att utveckla din egen verksamhet, säger Einar Iveroth.

 

Läs mer om Controllerdagens programpunkter

Anmäl dig till Controllerdagen 2018 hos FEI så får du 500 kronor i rabatt (ordinarie pris 2750 ex moms)

 

Talare i urval som medverkar under Controllerdagen 2018

 • Annika Wallenskog, chefsekonom, SKL
 • Leila Karchaoui, förändringsledare och f.d. redovisningschef på Kronans Apotek
 • Maria Mähl, Director, Arabesque Partners
 • Therese Carlborg, COO, Vator Securities
 • Sofie Ljungqvist, Director Strategic Development & OPEX, Fresenius Kabi
 • Johan Rehnström, Regional Finance Director, Agnico Eagle Europe
 • Caroline Andersson, VD, Governo
 • Göran Lindsjö, AI-rådgivare, Governo.
 • Jonas Kjellstrand, Executive Adviser, UCC
 • Martin Rosendahl, partner, McKinsey
 • Mattias Westerlund, budgetchef, Stockholms stad

 

Om Controllerdagen

Den första Controllerdagen arrangerades 1986 av Sveriges Mekanförbund. År 2008 tog Ekonomistyrningsforum över som arrangör och sedan dess är Controllerdagen den självklara

Publicerat den 13 april 2018